Eduard | Voor een keer nostalgie

Op de foto staat een zwart wit afbeelding van Eduard in een rechthoekig kader met in elkaar overlopende regenboogkleuren

Willem Nijholt, ‘Sorry dat ik besta,’ is overleden, Rob de Nijs ‘Het werd zomer‘ ernstig ziek. Dat nummer was een reactie op ‘Il venait d’avoir 18 ans,’van Dalida, die zelfmoord pleegde. Jasperina zingt niet meer, Conny Stuart ‘Wat voor weer zou het zijn in Den Haag,’ is al jaren dood. Julien Clerc is niet geil meer, en het ‘licht uit spot aan‘ van Mies Bouwman zullen we nooit meer horen.

Soms draai ik weleens een liedje van Conny Vandenbos. Ik werkte net als zij voor Radio Noordzee, en ‘De Noorderzon scheen,’ is nog steeds mooi.

Ik word oud en verlang naar Cher en Bette Midler, Frans Halsema met ‘Voor haar.’ Was het toen beter? Nee, absoluut niet, maar mijn Harry Styles was David Bowie en toen Nick en Simon uit elkaar gingen, dacht ik aan Simon and Garfunkel.

Ik houd van Shocking Blue en Sandra en Andres, die trouwens een heel aantrekkelijke zoon heeft. Een vriend van mij liet me pas geleden een brief lezen die ik hem 40 jaar geleden stuurde vanuit Myconos. Ik had de avond ervoor naakt gedanst op de bar in Pierrot’s en daar was ook Rudolf Nureyev. Ik vergat te melden dat ik ook Frida Boccara, ‘Cent milles chansons‘ heel mooi vind, en de hedonistische feesten aan de Lijnbaansgracht in Amsterdam, voor AIDS daar een eind aan maakte. En dat je nog moest aanbellen bij nichtententen, want gewoon open was gevaarlijk. Ach, nog een keer de Bee Gees in strakke witte broeken, Lucille Ball, Archie Bunker, Golden Girls desnoods, De Toeteraar van Conny Vink! Of is dat net te veel gevraagd?

PS Voor de lezers die het allemaal niets zegt, ga naar Youtube, moderne tijden.

Eduard Hoekstra (1956) is barkeeper/entertainer, psycholoog, journalist en schrijver. Hij woont in Amsterdam en heeft twee kinderen. Hij houdt van eilanden, lezen, pittig eten en zwemt elke dag.

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.