Miss International Queen: Solange Dekker!

In Thailand is Solange Dekker verkozen tot Miss International Queen 2023! De 27-jarige Amsterdamse deed eerder al mee aan de Miss Trans Star International verkiezing. Bij die verkiezing wist ze in 2019 de top tien te bereiken. Maar de grootste missverkiezing voor transvrouwen ter wereld bezorgde Dekker de kroon op haar carrière.

De Miss International Queen is een verkiezing die sinds 2004 jaarlijks gehouden wordt, met als doel de acceptatie van transvrouwen te bevorderen en de kennis over transgender personen in de samenleving te verbeteren. Dekker neemt de kroon over van de winnares van vorig jaar; de 28-jarige Fuchsia Anne Ravena uit de Filipijnen.
Qatrisha Zairyah Kamsir uit Singapore en Melony Munro uit Amerika behaalden dit jaar de tweede en derde plaats.

Over haar overwinning zei Dekker in haar speech: “De boodschap die ik de wereld wil laten zien, is dat je nooit moet stoppen met in jezelf te geloven. Je moet altijd, altijd, altijd volledig, volledig in jezelf geloven om alles te bereiken wat je wilt, want je bent de held van je eigen verhaal.”

Eerder dit jaar sprak Gaykrant al met Solange Dekker, over haar voorbereidingen op de Miss International Queen verkiezing. Dat interview kun je hier nog eens teruglezen.

Namens team Gaykrant van harte gefeliciteerd!

 

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.