Alexander Boone | Ganesha

De nieuwe musical ‘Ganesha‘ van Stichting Theater, is een musical die het verhaal vertelt van een moeder waarvan de homoseksuele zoon is overleden. De moeder ziet een parallel tussen het verhaal van haar zoon en de god Ganesha. Gaykrant is nieuwsgierig geworden naar deze musical en sprak met Alexander Boone (23), die de rol van de overleden zoon vertolkt.

Tekst: Floor Brands

Kun je iets meer vertellen over ‘Ganesha’?
“We volgen het verhaal van twee vriendinnen, Karin en Margreet. Zij maken samen altijd standaardvakanties aan het strand, maar deze reis gaat naar India. Een beetje onder druk van Karin, omdat zij graag een spirituele reis wil maken. Die reis wil ze graag maken omdat haar zoon is overleden. Hij werd als homoseksuele jongen in elkaar geslagen op straat en overleed aan zijn verwondingen. Karin wil deze reis maken uit schuldgevoel. Ze heeft nooit tegen haar zoon gezegd dat ze van hem houdt en hem accepteert. Toen hij uit de kast kwam, vond ze dat raar en kon dat niet bevatten. Ze verwart haar liefde voor hem een met haar schuldgevoel.

De musical is opgebouwd om situaties en emoties heen en probeert het publiek mee te nemen in die emotie.
Ik vind het daarom super dat we dit stuk juist nu spelen, tijdens de Pride Month. Het is een belangrijk stuk dat essentiële vraagstukken aankaart. Wat als je als ouder je kind niet accepteert en het kind komt te overlijden, wat dan? Het lijkt me vreselijk voor een kind, omdat die overlijdt met de gedachte dat hij, zij of hen niet geaccepteerd wordt.”

Over alexander

Kun je iets meer over jezelf vertellen?
“Ik studeerde aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg. Ik deed hier de richting musicaltheater. Daar is meer aandacht voor dans, wat ik een hele fijne combinatie vind. Met Marleen van der Loo, die in ‘Ganesha‘ niet alleen één van de rollen speelt, maar het stuk daarnaast ook regisseert en produceert, hebben we dans aan de musical toegevoegd.”

Heel veel acteurs zeggen dat ze iets van zichzelf in een rol leggen, wat leg jij van jezelf in dit stuk?
“Ik hoor vaak verhalen van vrienden die gay zijn; dat ze bijvoorbeeld worden nageroepen. Dat ze een club niet in mogen of zelfs te maken krijgen met fysiek geweld. Ik kan het niet bevatten dat mensen zoiets mee moeten maken, alleen omdat ze gay zijn. Ik snap dat gewoon niet. Dat neem ik absoluut mee. De rol zelf probeer ik zo dicht mogelijk bij mezelf te houden. Als je een rol heel erg gaat “spelen”, dan voelt het niet goed. Dan wordt het nep.”

Toekomstdromen

Wat zou voor jou het ultieme zijn wat je kan bereiken met deze musical?
“Wat ik ermee hoop te bereiken, en dat is eigenlijk altijd als je kunst maakt, is dat het iets teweegbrengt. Dat er iets in beweging wordt gezet. Al is het maar bij één iemand; dan is dat eigenlijk al genoeg. En ik hoop dat het stuk alsnog het podium krijgt wat het verdient. ‘Ganesha‘ is een onbekend stuk, en dat maakt het lastiger om er mensen mee te raken.

Maar het haakt goed in op wat er in de samenleving gebeurt. Dus zou het mooi zijn als het juist ook dat podium krijgt bij de regenboogcommunity. En voor mezelf hoop ik weer een stap te zetten in mijn ontwikkeling als acteur en als zanger. Ik hoop er weer veel van te leren.”

Wat zou je in de toekomst nog graag doen?
“Ik een eigen bedrijf. Samen met mijn broer run ik een productiehuis. Ook op dat gebied hoop ik mezelf verder te ontwikkelen. Ook heb ik een boek geschreven, daarvoor ben ik nog van alles aan het uitzoeken. Geef je dat uit via een uitgever, of toch in eigen beheer? Hoe doe je dat allemaal als jonge knul? Mijn broer en ik zijn beiden begin twintig, maar houden allebei heel erg van dingen maken, creëren. Ik wil vooral verhalen vertellen. Of ik dat nu met muziek, dans, musical of een boek doe, dat maakt me niet zoveel uit. Ik wil vooral blijven ontwikkelen en hele mooie dingen maken.”

Je kunt Alexander Boone in ‘Ganesha‘ bewonderen van tweeëntwintig tot en met zesentwintig juni, in de Gelderlandfabriek te Culemborg. Klik hier om kaarten te reserveren voor deze musical.

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.