Songfestival Troubadours | Rosina (Harmony)

In 1978 vertegenwoordigde de groep ‘Harmony’ Nederland op het Eurovisie Songfestival met ” ‘T Is Ok”. 45 jaar na dato spreken Songfestival Troubadours Chiel en Jeroen met de zangeres van de groep; Rosina Brochard Louwaars. Hoe vond ze het dat haar liedje als ‘het minst slechte liedje’ van het Nationaal Songfestival 1978 werd bestempeld?
En waarom zaten de heren van de groep niet te wachten op kekke roze jumpsuits? Was het geluid in Parijs echt zo slecht? Op bezoek in Nederland vertelt Rosina over de deelname van het trio, waar naast Rosina ook Donald Lieveld en Ab van Woudenberg deel van uitmaakten.
 
Over de repetities
Rosina: “Het was écht met de Franse slag. Een piano die nog in de verf stond. Ik kon mezelf amper horen met de repetities. Het was niet ideaal. We hadden een leuk achtergrondkoortje. We hadden een drummer, maar die stond opeens in het achtergrondkoortje. Er werd geen rekening mee gehouden dus de drummer kon z’n drumstel inpakken en stond wat te playbacken in het koor, haha!”
 
Een Songfestival-avontuur dat plotseling op Harmony’s pad kwam en de groepsleden razendsnel op het grootste muzikale podium zette! Klik op deze link om de podcast van de Songfestival Troubadours te beluisteren op Spotify! (Of beluister de podcast via je andere favoriete podcastapp.)
Chiel Troost (36, Arnhem) en Jeroen Smits (49, Oss) zijn De Songfestival Troubadours
Jeroen is als mede-organisator van het jaarlijkse evenement Eurovision in Concert én de drijvende spil achter de site songfestivalweblog.nl nauw betrokken bij het festival. Chiel deed eerder verslag van het liedjesfestijn voor tv en radio en heeft de nodige ervaring in de media als persvoorlichter en communicatieadviseur. Beiden zijn groot liefhebber van het Eurovisie Songfestival en hebben meerdere edities bezocht. Jeroen miste sinds 2000 enkel de editie in 2002 (toen Nederland niet meedeed). Meer lezen over de Songfestival Troubadours? Klik hier!

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.