René Roza | LANA DEL GAY

Theaterrecensent René Roza bezoekt graag theatervoorstellingen. Meestal voor zijn plezier, soms tot zijn teleurstelling en soms wordt ook hij nog verrast. Voor Gaykrant schrijft hij daar dan weer over. Dit keer schrijf René over ‘LANA DEL GAY’.

Voorstelling: LANA DEL GAY
Locatie: Studio De Bakkerij, Rotterdam,
Wanneer: 10 juni 2023

Tekst: René Roza
Foto: Jostijn Ligtvoet

Over Bas

De voorstelling wordt als volgt aangekondigd:
Bas Mastboom (hen/zij/hij) is performer, producent, presentator en programmamaker. Hen is erachter gekomen dat hen het liefst stukken maakt en speelt, dramatisch geladen vanuit hun eigen leven, over maatschappelijke thema’s die hen aan het hart gaan. Zoals seksuele en genderdiversiteit, gelijkheid en vrijheid. Met hun solodebuut Lana del Gay heeft Bas deelgenomen aan Delft Fringe 2022.

Over de voorstelling

Wat we zien, horen en uiteindelijk ook ervaren is een jong mens die heel eerlijk en openhartig ervaringen deelt, humoristisch en in een doeltreffend, simpel toneelbeeld met rake attributen; ontwapenend en soms wat bakvisachtig. Geen geweldige zangkwaliteiten, maar wel met een heerlijk gekke timing. Ontroerend ook.

Hoe het is om uit het Tukkerland in het grote gay-‘paradijs’ van Amsterdam aan te komen; daar je gay-droom te leven en snel af te branden. ‘Met 30 hoor je al in het homo-afvoerputje…’

Deze hilarische voorstelling ‘smaakt’ naar een vervolg.
Ben benieuwd of Bas Mastboom in hun fuchsia-rode negligé ons weer bij de hand zal nemen. Ik wil dat wel beleven.
En de rest van de uitverkochte zaal ook, zo bleek na afloop!

We houden hen in de gaten.

René Roza (Goes, 1953) heeft na zijn opleidingen leerkracht basisonderwijs en theatermaker deze vakgebieden vaak gecombineerd. Momenteel is hij fulltime actief en passief met theater bezig. Daarnaast houdt René van koken en maakt hij zijn gerechten graag met gasten soldaat. 

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.