Tips voor het creëren van een LHBTI+ vriendelijke slaapkamer

LHBTI+ personen zijn de afgelopen decennia steeds meer geaccepteerd geraakt in onze samenleving. Er zijn verschillende manieren waarop we ons kunnen uiten als LHBTI+ individuen, maar een van de meest persoonlijke en intieme manieren is door middel van onze slaapkamer. Het is daarom belangrijk dat we ons op ons gemak voelen in deze ruimte en dat we deze zo kunnen inrichten dat het past bij onze eigen identiteit. Het is toch een ruimte waar we een groot deel van onze tijd doorbrengen. Deze tijd mag dan voor het grootste deel wel met onze ogen dicht zijn, maar toch is het wel fijn dat de slaapkamer een fijn en comfortabel gevoel geeft.

Ga voor neutrale kleuren

Kleuren hebben een grote invloed op hoe we ons voelen en hoe we onze omgeving ervaren. Door te kiezen voor genderneutrale kleuren kan je ervoor zorgen dat jouw slaapkamer niet gebonden is aan traditionele normen over genderidentiteit. Kleuren zoals groen, blauw, grijs of geel zijn neutraal en passen goed bij verschillende identiteiten. Uiteraard is het aan jezelf om te bepalen of je je hier wel of niet prettig bij voelt. Zo kan het ook heel goed zijn dat je voorkeur uitgaat naar een andere kleur, maar dat is volledig aan jezelf. Kies je voor een neutrale kleur, dan kun je hier tot in lengte van jaren echt alle kanten mee op.

Aankleding

Slapen op de beste matras voor in je bed is natuurlijk van belang, maar een gezellig ingerichte slaapkamer ook. Zorg er dus voor dat je het enigszins gezellig maakt in de slaapkamer, door bijvoorbeeld te kiezen voor wat accessoires op je nachtkastje op een klok of schilderij aan de muur. Op deze manier kun je je slaapkamer een persoonlijke touch geven, waardoor het geheel nog leuker en intiemer wordt. Hierbij kun je denken aan een foto van jou en je partner op de muur, maar ook een uitgesproken neutraal schilderij behoort tot de mogelijkheden.

Verlichting

Verlichting op de slaapkamer is zowel vanuit praktisch- als decoratief oogpunt belangrijk. Stel dat je een gezellige nacht wilt hebben, dan is het niet prettig dat er een felle lamp aan is. Zo kun je kiezen voor een nachtlampje voor op het nachtkastje. Deze kun je vaak gemakkelijk vanaf je matras in bed uit doen, zodat je kunt gaan slapen of nog even verder kunt gaan met waar je mee bezig was. Uiteraard is het wel handig om ook een grote lamp in de slaapkamer te hebben, voor het geval je iets kwijt bent of wilt kunnen zien wie er naast je ligt de volgende ochtend.

Privacy

De slaapkamer is de plek waar naast de badkamer privacy ontzettend belangrijk is. Zorg er daarom dus ook voor dat je je bed bijvoorbeeld niet bij het raam zet, zodat mensen van buiten niet zomaar naar binnen kunnen kijken. Handig dus om niet alleen op te letten waar je je bed neerzet, maar ook zorgt voor de juiste raamdecoratie. Zo kun je kiezen voor gordijnen, maar zijn jaloezieën natuurlijk ook gewoon prima.

Lees hier meer tips voor een LHBTI+ vriendelijke woning!

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.