Brand in dragcafé Bonaparte

brand in gay- en dragcafé Bonaparte in Rotterdam, op de foto is de gevel van het café te zien, met een industriële ventilator en een brandweerman die het pand binnen loopt.

Op donderdagmiddag 15 juni omstreeks kwart over een is een brand uitgebroken in het Rotterdamse gay- & dragcafé Bonaparte. De brand ging gepaard met een stevige rookontwikkeling, waardoor ook de bovengelegen woningen ontruimd moesten worden.

tekst: Ronald Mol
Foto: MediaTV

In totaal waren er volgens getuigen maar liefst zeven blusvoertuigen nodig om het vuur onder controle te brengen. Ook melde de veiligheidsregio dat de brandweer sloopwerkzaamheden moest uitvoeren in het pand. Deze sloopwerkzaamheden waren nodig om de brand onder controle te krijgen.

Het vuur is onder controle gebracht en de veiligheidsregio meldt dat één persoon door ambulancepersoneel is nagekeken in verband met rookvergiftiging. Deze persoon hoefde echter niet naar het ziekenhuis vervoerd te worden. Door de brandweer zijn metingen verricht waaruit geen gevaar voor de omwonenden is gebleken. Omstreeks kwart voor vier donderdagmiddag heeft de brandweer het pand aan de Nieuwe Binnenweg weer vrijgegeven.

Hoe de brand in gay- & dragcafé Bonaparte kon ontstaan is op dit moment nog niet duidelijk.

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.