Eindhoven | Eerste Pride Walk

Op de foto staat de Eindhovense variant van de Pride Progressvlag, deze wordt gekenmerkt door drie witte golvende lijnen tussen de regenboogkleuren in. Ook wordt de Eindhovense Pride Walk aangekondigd, deze vind plaats op 10 juni

Eindhoven maakt zich op voor een belangrijke mijlpaal in de geschiedenis van de lokale LHBTIQ+ gemeenschap, de eerste Eindhovense Pride Walk. Deze zal op tien juni plaatsvinden en wordt georganiseerd door Queer 040 en COC Eindhoven en regio. De Pride Walk zal worden bijgewoond door Burgemeester Dijsselbloem, die een toespraak zal houden ter ondersteuning van gelijkheid en acceptatie. Bovendien zal de Burgemeester het Regenboog kunstwerk op het Stationsplein officieel openen.

Het regenboog kunstwerk is ontworpen door Dennis Drummen. De kunstenaar, die zelf tot de LHBTIQ+ gemeenschap behoort, creëerde een opvallend en betekenisvol middelpunt voor de stad Eindhoven. Het kunstwerk vertegenwoordigt de kleurrijke en diverse aard van de LHBTIQ+ gemeenschap. Ook belichaamt het de kracht van eenheid en inclusie. Het symboliseert de voortdurende strijd voor gelijke rechten en benadrukt de waarde van diversiteit in onze samenleving.

Voor wie?

De Pride Walk in Eindhoven belooft een inspirerend en inclusief evenement te worden voor alle mensen die staan voor respect en liefde, ongeacht hun seksuele geaardheid, genderidentiteit, etniciteit, religie of achtergrond. Het evenement markeert een belangrijke stap voorwaarts in het bevorderen van gelijke rechten en het vieren van diversiteit in de stad. De aanwezigheid van de Burgemeester bij dit evenement benadrukt de toewijding van de stad om een veilige en gastvrije omgeving te bieden voor alle inwoners en bezoekers.

Pride Walk

De Pride Walk, die van start zal gaan op het Stationsplein, is een initiatief georganiseerd door Queer 040. Deze maand is gevuld met meer dan dertig activiteiten die over de stad verspreid plaatsvinden. Van culturele activiteiten tot workshops en van feesten tot informatieve lezingen; de Pride Maand biedt een breed scala aan mogelijkheden om diversiteit en inclusie te vieren en bewustwording te vergroten.

De Pride Walk markeert het hoogtepunt van de Pride Maand en brengt de gemeenschap en haar bondgenoten samen in een krachtige en kleurrijke optocht. Het is een gelegenheid om solidariteit te tonen en het belang van de strijd tegen discriminatie en geweld te benadrukken. Ook hoopt de organisatie de boodschap van gelijkheid en acceptatie luider te laden klinken dan ooit tevoren.

Pride Vibes

Na de Pride Walk is er een gratis indoor festival genaamd Pride Vibes. Dit festival zal plaatsvinden in de Effenaar en biedt een levendige en feestelijke sfeer met muziek, dans en entertainment. De line-up: Niemand minder dan zangeres Do, die je betovert met haar geweldige stem en presence, DJ’s zoals Le Noir en Nova Forest en dragqueens Megan Schoonbrood en Cindy van der Loan. De keuze voor poppodium Effenaar als locatie voor dit historische evenement is niet toevallig. In februari 1979 organiseerde de Roze Driehoek al een opmerkelijk festival op dezelfde plek.

Queer 040 en COC Eindhoven en regio zijn verheugd om samen te werken en dit historische evenement te organiseren. Ze hopen dat de Pride Walk en het Pride Vibes festival een positieve impact zullen hebben en een boodschap van inclusie en acceptatie zullen verspreiden door de hele stad.

Voor meer informatie over de Pride Walk, het Pride Vibes festival en andere activiteiten gedurende de Pride Maand  in Eindhoven, kunt u terecht op www.pridemaandeindhoven.nl.

Adverteren via Gaykrant en op die manier onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken? Klik hier voor meer informatie!

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.