Roze Zaterdag Goes | Zeeuwen aan het woord: Edwin & Erwin

Op de foto staan een viertal mannen op een boot tijdens de Pride van Amsterdam. Links een man die een bord omhoog houdt met daarop de tekst: 'Roze Zaterdag Goes'. Midden op de foto staan twee afgetrainde mannen met wit-blauw horizontaal gestreepte tanktops en witte sportbroekjes. Zij dragen matrozenpetjes. Rechts op de foto staan een man met zijn rug naar de camera in een volledig wit outfit.

Zaterdag 17 juni 2023 is het zo ver: dan viert Goes Roze Zaterdag. Goes is de eerste gemeente in Zeeland die dit belangrijke regenboogevenement organiseert. Gaykrant was benieuwd hoe het is om als LHBTI+er in Zeeland te wonen. Dus in aanloop naar Roze Zaterdag Goes laten wij dit keer de Zeeuwen Edwin en Erwin aan het woord.

Eerst even wat persoonlijke vraagjes: wie zijn jullie, wat doen jullie, hoe oud zijn je en waar wonen jullie?

Wij zijn Edwin (34) en Erwin (35) en wonen sinds 2 jaar in Colijnsplaat. Na een leuke periode in Rotterdam gewoond te hebben, hebben we ervoor gekozen om naar Zeeland te verhuizen. Op loopafstand van de Oosterschelde genieten we samen met onze 2 hondjes van deze heerlijke omgeving.

Hoe identificeer je jezelf binnen de regenbooggemeenschap en is dat belangrijk voor je?

Het identificeren vinden wij niet zo belangrijk. We zijn 2 mannen die onwijs veel van elkaar houden. In de volksmond ook wel Gay/Homo genoemd .  Wij hebben sinds 2 jaar een Instagram pagina opgericht waar we openlijk onze liefde delen aan heel de wereld, omdat we daar trots op zijn.

Hoe belangrijk vind je het dat Roze Zaterdag naar Goes komt?

Wij vinden het superbelangrijk dat Zeeuwen wat meer in aanraking komen met de regenbooggemeenschap. Je merkt toch dat er in sommige plaatsen nog wat taboe heerst, wat natuurlijk helemaal niet nodig is. Vaak is het een stukje onwetendheid omdat het simpelweg minder zichtbaar is in de directe omgeving. Met Roze Zaterdag kunnen we heel Zeeland laten zien hoe mooi onze gemeenschap is en dat Roze Zaterdag een feest is voor iedereen die de liefde wil vieren. Wat voor kleding je draagt, wat of wie je wil zijn en met wie je je leven wilt delen is niet belangrijk.

Hoe zie je de toekomst voor de LHBTI+gemeenschap in Zeeland? En heb je nog een motto? 

Zeeland zal altijd een provincie blijven die minder dicht bevolkt is. Dit zorgt er ook voor dat er bijvoorbeeld minder horecagelegenheden zullen zijn waar mensen uit de regenbooggemeenschap elkaar kunnen ontmoeten. Ik denk dat je altijd blijft houden dat een grote groep richting de steden zullen trekken. De leuke feestjes en evenementen vinden daar meestal ook plaats. Dat Roze Zaterdag nu naar Goes komt is daarom ook een super goede stap de goede richting in.

Doordat mensen elkaar hier kunnen ontmoeten gaan evenementen als deze ervoor zorgen dat Zeeland voor mensen uit de gemeenschap aantrekkelijk blijft om te wonen. Niet iedereen heeft behoefte aan feestjes, maar ik denk dat iedereen wel een stukje herkenning en erkenning zoekt, wat vaak toch makkelijker is op evenementen waar je gelijkgestemden tegen komt. Het afgelopen jaar zijn er al meerdere roze party’s georganiseerd in Goes. Dit gaat naar onze mening echt helpen!

Waarom moeten mensen naar Roze Zaterdag Goes toekomen? 

Wij vinden dat we met z’n alle moeten laten zien hoe mooi onze gemeenschap is en natuurlijk voor de mensen buiten de regio hoe mooi en gezellig Goes is.

Op de foto staan Edwin en Erwin, alleen gekleed in een witgekleurd sportbroekje. Het is duidelijk dat de heren vaak in de sportschool te vinden zijn. Ze staan in een duinlandschap en worden beschenen door een ondergaande zon.
Edwin en Erwin, foto: Sunny de Jager
Adverteren via Gaykrant en op die manier onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken? Klik hier voor meer informatie!

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.