Pride March Rotterdam | Vrijwilligers gezocht

De foto is een afbeelding van de Pride March Rotterdam, met veel regenboogvlaggen en scherp in beeld gebracht vier folieballonnen die samen het woord 'Love' vormen.

Voor de begeleiding van de Pride March in Rotterdam op 2 juni aanstaande worden nog vrijwilligers gezocht. To read this post in English: see below.

Maak vrijdagavond 2 juni een statement voor gelijke rechten en meer acceptatie van de LGBTIQA+ community in Nederland en wereldwijd! Tijdens een vreedzame mars, geven we een signaal aan de Rotterdammers, Nederland, politiek én de wereld af: iedereen moet zichzelf kunnen zijn!

Recente incidenten in Rotterdam en wereldwijd laten opnieuw zien dat inclusie en acceptatie echt nog beter kan én moet! Dus neem al je vrienden, familie en allies mee en ‘bewapen’ je met spandoeken, vlaggen en een berg liefde. Dan laten we samen onze trots zien voor elkaar en voor de community wereldwijd. En laat je horen! Neem muziek mee, maak geluid: iedereen mag horen dat we er zijn.

Praktische info:

19.00 uur Start van de manifestatie op Kruisplein, voor Rotterdam Centraal station

19.15 uur Start van de March door Rotterdam (max 3 km, rolstoelvriendelijke route)

21.00 uur Aankomst op Schouwburgplein, einde van de Pride March

De route: where history meets the future

Rotterdammers kijken graag naar de toekomst maar vergeten soms ook terug te kijken. Wie zijn onze helden, waar zit onze pijn en waar onze kracht? Tijdens de Pride March van 2023 lopen we langs een route vol met symbolen en helden. Symbolen die voor onze LGBTQIA+ community waarde hebben. En helden die voor onze emancipatie hebben gestreden. Niet alleen in Rotterdam, maar ook internationaal!

Maak de Pride March mede mogelijk!

Zonder vrijwilligers kan de Pride March niet bestaan. Dus wil jij je steentje bijdragen aan een goed verloop van de manifestatie? Meld je dan aan als vrijwilliger! Je krijgt desgewenst vooraf een training en wordt op de avond zelf ingezet om de march in goede banen te leiden.

Meld je aan!

English:

Make a statement for equal rights and more acceptance of the LGBTIQA+ community in the Netherlands and worldwide on the evening of Friday, June 2! During a peaceful march, we send a signal to the people of Rotterdam, the Netherlands, politics, and the world: everyone should be able to be themselves!

Recent incidents in Rotterdam and worldwide show once again that inclusion and acceptance can and must be improved! So bring all your friends, family, and allies and “arm” yourself with banners, flags, and a lot of love. Then we will show our pride together for each other and for the community worldwide. And make yourself heard! Bring music, make noise: everyone should hear that we are here.

Practical information:

7:00 pm Start of the demonstration at Kruisplein, in front of Rotterdam Central Station

7:15 pm Start of the March through Rotterdam (max 3 km, wheelchair-friendly route)

9:00 pm Arrival at Schouwburgplein, end of the Pride March

The route: where history meets the future

Rotterdammers like to look to the future but sometimes forget to look back. Who are our heroes, where is our pain, and where is our strength? During the 2023 Pride March, we will walk along a route full of symbols and heroes. Symbols that have value for our LGBTQIA+ community. And heroes who have fought for our emancipation. Not only in Rotterdam, but also internationally!

Make the Pride March possible!

Without volunteers, the Pride March cannot exist. So do you want to contribute to a successful event? Then sign up as a volunteer! You can receive training in advance and will be deployed on the evening itself to ensure the march runs smoothly.

Sign up here!

Adverteren via Gaykrant en op die manier onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken? Klik hier voor meer informatie!

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.