Songfestival Troubadours | Edsilia Rombley

Op de afbeelding staat het logo van de podcast Songfestival Troubadours. Twaalf goudkleurige sterren tegen een paarse achtergrond, met daarin in sierlijke letters de woorden songfestival troubadours met daarboven een rood-wit-blauw gekleurd hartje zoals dit ook bij uitzendingen van het Eurovisie Songfestival gebruikt wordt. De foto is ter illustratie van het onderwerp bij de tekst geplaatst.

Edsilia Rombley, Douwe Bob, Ronnie Tober en Marlayne Sahupala komen voorbij in het nieuwe seizoen van de podcast ‘Songfestival Troubadours’. Ook Mrs. Einstein, Rosina Brochard Louwaars en Greetje Kauffeld zijn te horen. De aflevering met Edsilia is nu te beluisteren.

In het nieuwe seizoen van Songfestivalpodcast ‘Songfestival Troubadours’ vertellen oud-deelnemers die namens Nederland deelnamen aan het festival over hun ervaringen van destijds. Daarnaast horen we de volgende artiesten terug: Edsilia Rombley (Songfestival 1998 & 2007), Douwe Bob (2016), Greetje Kauffeld (1961), Rosina Brochard Louwaars (van de groep Harmony, 1978), Ronnie Tober (1968), Marlayne Sahupala (1999) en de groep Mrs. Einstein (1997).

foto: Lisa Vaarwerk

Podcastmaker Chiel Troost: “We zijn trots om na het succesvolle eerste seizoen zo snel terug te kunnen komen met het vervolg. Dat er ook dit seizoen weer veel artiesten meedoen is geweldig.”

Mede-podcastmaker Jeroen Smits vult aan: “Ook dit seizoen hebben we weer gezorgd voor een mooie mix aan verhalen. Van Greetje Kauffelds deelname van 62 jaar geleden tot aan Douwe Bobs ervaringen in 2016. We zijn overal weer even liefdevol ontvangen en we hebben menig primeur voorbij horen komen!”

Seizoen 2: Edsilia Rombley

Chiel en Jeroen spreken in aflevering 1, met Edsilia Rombley over haar twee deelnames op het Eurovisie Songfestival, in 1998 en 2007. Hoe zit dat toch met die gouden jurk die ze droeg in Birmingham?
Edsilia: “Het erge is; ik ben al niet zo modieus ingesteld. Het werd voor mijn gevoel voor me bepaald. Toen had ik die gouden jurk aan en iedereen zei ‘dat wordt het, goud’! Ik zei wel voorzichtig dat ik me er niet heel comfortabel in voelde. Maar iedereen was zo overtuigd van het goud. Dus ik dacht: ik doe het maar. Maar ik dacht wel: weten we dit zeker? Ik hoopte dat er koffie overheen zou komen.”

“Ik hoopte dat er koffie overheen zou komen.”

Ook vertelt Edsilia over de alternatieve outfit die ze mee had en welke ze liever zou dragen. Maar ook: wat kreeg ze mee van haar favorietenrol dat jaar, hoe was haar band met haar concurrenten zoals Dana International en hoe kijkt ze 25 jaar later terug op dit internationale succesverhaal?

Uiteraard wordt er eveneens uitgebreid stilgestaan bij haar tweede deelname in 2007. Wat deed haar besluiten om het nog eens te proberen? Had ze het lied niet liever in het Nederlands willen brengen? En natuurlijk vertelt Edsilia over haar rol van presentatrice in 2021, toen het Eurovisie Songfestival na 41 jaar neerstreek in Nederland. “Ik ben zo blij dat ik het heb gedaan. Het was een eer en we zijn op de juiste plekken gezet. Ik zat voornamelijk in de greenroom. Ik weet natuurlijk ook hoe het is om daar te zitten!”

Jochem Fluitsma, Nurlaila Karim, Babette Labeij, Martine Hauwert en Gerben Bakker verzorgen tijdens deze aflevering de gastbijdrages.

De podcast ‘Songfestival Troubadours’, inclusief de aflevering met Edsilia Rombley én een exclusief gesprek met Mia en Dion (bonusaflevering), is te vinden in de grote podcast-apps
(o.a. Spotify, Apple Podcasts, Podimo en Google Podcasts)
Chiel Troost (36, Arnhem) en Jeroen Smits (49, Oss) zijn De Songfestival Troubadours
Jeroen is als mede-organisator van het jaarlijkse evenement Eurovision in Concert én de drijvende spil achter de site songfestivalweblog.nl nauw betrokken bij het festival. Chiel deed eerder verslag van het liedjesfestijn voor tv en radio en heeft de nodige ervaring in de media als persvoorlichter en communicatieadviseur. Beiden zijn groot liefhebber van het Eurovisie Songfestival en hebben meerdere edities bezocht. Jeroen miste sinds 2000 enkel de editie in 2002 (toen Nederland niet meedeed). Meer lezen over de Songfestival Troubadours? Klik hier!
Adverteren via Gaykrant en op die manier onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken? Klik hier voor meer informatie!

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.