Pride Saturday nu ook in Veenendaal

Bibliotheek Veenendaal viert dat iedereen zichzelf mag zijn. De Bibliotheek staat open voor alle mensen, ongeacht hun levensovertuiging, godsdienst, politieke gezindheid, afkomst, geslacht of seksuele geaardheid. In Veenendaal moet iedereen zichzelf kunnen zijn. Daarom organiseert Bibliotheek Veenendaal, samen met andere partijen, de eerste (en hopelijk jaarlijkse) Pride Saturday op zaterdag 20 mei in De Cultuurfabriek.

Join the party, feel the pride! Love is love. Love is pride.

Iedereen is welkom om langs te komen en te genieten van verschillende activiteiten. Om 10.45 uur opent wethouder Martijn Beek van Gemeente Veenendaal deze speciale dag. In de hal vind je informatiekraampjes van o.a. COC Midden-Nederland, COC Veenendaal en Ede Pride. Ook toont men een filmpje met historisch beeldmateriaal van de Historische Vereniging Oud Veenendaal over Gerard Reve en Teigetje & Woelrat.

Activiteiten

De gehele dag zijn er laagdrempelige activiteiten georganiseerd; voor ieder wat wils. Zo kun je komen genieten van muziek van Veense singer-songwriter Noah Noordzee en leert schrijfster Marie Lotte Hagen onder andere hoe je omgaat met “shit waar je als vrouw mee moet dealen”. GiGi geeft als ervaringsdeskundige een kijkje in de wereld van drag en vertelt over de verschillen binnen drag. Ook kun je meedoen aan een leuke workshop Heartstopper tekenen – wereldwijd is de graphic novel en Netflix-serie een enorme hit – of maak je eigen regenboogmachine, bekijk je de foto-expositie Oudroze van Ernst Coppejans en nog veel meer! Alle info vind je hier!

Pride in de bibliotheek

De Bibliotheek is er voor iedereen en streeft ernaar de programmering dan ook zo inclusief mogelijk te maken. Met Pride Saturday willen de organisatoren vrijheid en diversiteit vieren, omdat dit nog steeds niet altijd vanzelfsprekend is. Er is nog veel onbegrip en onwetendheid rondom LHBTIQA+, dit merkt men helaas ook in Veenendaal. Met de foto-expositie en de activiteiten op Pride Saturday willen de organisatoren het onderwerp toegankelijk maken voor iedereen, de LHBTIQA+ gemeenschap representeren en iedereen zich welkom laten voelen om zichzelf te zijn.

Pride Saturday in Bibliotheek Veenendaal wordt mede mogelijk gemaakt door MAAK en KF HeinFonds. Ook met dank aan COC Midden-Nederland en COC Veenendaal.

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.