ICONOGRAPHY – The Music That Made Us

Het Amsterdam Gay Men’s Chorus heeft het thema van hun zomershow 2023 bekend gemaakt. Deze zomershow gaat op 24 en 25 juni in Podium Mozaïek in Amsterdam plaatsvinden. De ticketsale gaat morgen van start.

In de hele Queer-, of LHBTI+ geschiedenis heeft muziek altijd een belangrijke rol gespeeld voor onze gemeenschap. Muziek heeft mensen sowieso altijd al geïnspireerd en een stem gegeven; of het nu op onze donkerste momenten is, of wanneer het juist tijd is om te feesten.

Pioniers als Freddy Mercury, Kate Bush en Madonna brachten onze gevoelens onder woorden. Want met hun teksten raakten ze onze harten en lieten ze licht schijnen op onze diepste verlangens. Daarom zet het Amsterdam Gay Men’s Chorus deze artiesten in het zonnetje tijdens hun zomershow van 2023. Om zo te vieren wat zij aan ons leven hebben toegevoegd; en wat ze onze gemeenschap hebben gebracht.

Op zaterdag 24 en zondag 25 juni 2023 keert de 100 man sterke cast van het Amsterdam Gay Men’s Chorus weer terug op de planken van Podium Mozaïek in Amsterdam. Onder leiding van muzikaal leider Joost van Velzen en artistiek directeur Maarten van Grootel, brengt de show ‘ICONOGRAPHY’ hits van diverse iconen van de queercultuur. Op eigen wijze gebracht; afwisselend door het hele chorus, maar ook via individuele uitvoeringen of duetten.

Van Whitney Houston tot de Pet Shop Boys, via Sam Smith, Years and Years, langs Liza Minnelli naar -natuurlijk- de Queen of Pop zelf. Op die manier nemen de heren van het Amsterdam Gay Men’s Chorus hun publiek mee. De muzikale tour gaat langs bars, discozalen en undergroundclubs waar deze muzikale iconen nog altijd hun publiek vinden. Dat zijn de plekken waar de LHBTI+ gemeenschap zichzelf kan zijn, voorzien van een bijpassende soundtrack. De zomershow van het Amsterdam Gay Men’s Chorus is inmiddels uitgegroeid tot een hoogtepunt op de jaarkalender .

Wil jij samen met vrienden of familie genieten van deze wervelende show? Klik dan hier voor tickets!

 

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.