MEIJT. en Uber introduceren de Sing-along Van

Op de foto staat een busje waar twee personen op af lopen, zij zijn duidelijk in een feeststemming. In de opening van de geopende schuifdeur zit songfestivaldeelnemer Jeangu Macrooy.

In samenwerking met MEIJT introduceert Uber een limited edition Sing-along Van naar de leukste watch parties in Amsterdam. Tijdens de rit zing je met jouw vrienden mee met de grootste songfestival hits uit het speciaal samengestelde menu. En dit maakt de rit nog leuker: een rit met een Sing-along Van is gratis!

Op 9, 11 en 13 mei is het weer tijd voor het meest muzikale Europese feest van het jaar: het Eurovisie Songfestival! Op meerdere locaties in Amsterdam organiseren cafés zogenaamde watch parties, waar je samen met andere liefhebbers dit spektakel kunt bekijken. Om ervoor te zorgen dat je goed bent opgewarmd én in stijl op zo’n party aankomt, introduceert Uber de gratis Sing-along Van.

Voorafgaand aan de eerste halve finale op 9 mei maakt een select aantal passagiers bovendien kans op een rit met de ultieme meezingpartner: Jeangu Macrooy! Hij vertegenwoordigde Nederland tijdens het songfestival in 2021. Voor een epische warm-up verzorgt Jeangu namelijk in één van de busjes een verrassingsoptreden. Beter kan je avond natuurlijk niet beginnen! En om je avond uiteindelijk ook goed te eindigen, nadat alle “douze points” zijn uitgedeeld, heeft Uber ook nog eens $10.000 aan gratis ritten gedoneerd.

“Als artiest vind ik niets mooier dan door muziek een connectie maken met mensen. Na mijn deelname aan het songfestival ben ik altijd fan gebleven. Daarom vind ik het des te leuker om hier samen met Uber een nog groter feest van te maken. Door op te treden in de Sing-along Van kan ik passagiers een bijzondere ervaring bieden in een intieme en gezellige setting. Ik heb veel zin om het feest af te trappen!,” zegt Jeangu Macrooy, zanger en voormalig songfestivaldeelnemer voor Nederland in 2020 en 2021.

Eveline Sijbrandij, Hoofd Nederland voor Rides by Uber: “We haken met de Sing-along Van in op het thema van 2023; “United by Music“. Dit doen we door op dit belangrijke culturele moment mensen samen te brengen, iets wat nu belangrijker is dan ooit. De enthousiaste chauffeurs die zich hebben aangemeld maken samen met superster Jeangu Macrooy de swingende ritten naar de watch parties ongetwijfeld een onvergetelijke ervaring!”

Samenwerking
Uber is een samenwerking aangegaan met MEIJT, bekend van de roze quotes. MEIJT heeft de populairste watch parties in de stad geselecteerd. En daarnaast heeft ze ook de ultieme songfestival-playlist met alle meezingers voor in de Sing-along Van samengesteld.

“Voor velen in onze gemeenschap is het songfestival het hoogtepunt van het jaar. Uber is voor ons de ultieme partner om mensen van en naar de watch parties te krijgen. Naast het selecteren van de locaties waar de watch parties gehouden worden, hebben we het liedjesmenu in de busjes samengesteld. Dit op basis van input uit onze community. We zijn ervan overtuigd dat meezingen met Euphoria van Loreen, Waterloo van Abba of Birth Of A New Age van Jeangu Macrooy in de Sing-along Van dé manier is om je voor te bereiden op het festival”, aldus Martijn van Veen, oprichter van MEIJT.

Watch parties in Amsterdam
Verschillende cafés organiseren watch parties waar je onder andere kunt genieten van een diner, optredens of afterparties. Of waar je met je eigen scorekaarten zelf als jury kunt fungeren. Dit is de lijst met app-bestemmingen en bijbehorende watch parties waarvoor je de Sing-along Van kunt gebruiken:

 • Amstel 54
  • Café Montmartre
 • Spuistraat 114
  • Prik Amsterdam
  • ‘t Sluisje
 • Reguliersdwarsstraat 46
  • Bar Blend
  • Bar Blend XL Queens
  • Soho Amsterdam
  • Bar Taboo
  • Bar Exit
 • Nieuwebrugsteeg 25
  • Café The Queenshead (Alleen de finale)

Hoe werkt het?
Ben je in Amsterdam en heb je een rit naar een watch-party nodig? Kijk dan in de Uber-app of er een Sing Along Van beschikbaar is. Je kunt een Sing Along Van voorafgaand aan de halve finales en finale op dinsdag 9 mei, donderdag 11 mei en zaterdag 13 mei tussen 18.00-21.00 uur boeken. Als bestemmingsadres geef je Amstel 54, Spuistraat 114, Reguliersdwarsstraat 46 of Nieuwebrugsteeg 25 op, dit is natuurlijk afhankelijk van de watch party waar je naartoe gaat.

Eenmaal in de Sing Along Van kan het feest al beginnen! Je rit is namelijk gratis voor groepen van maximaal 6 vrienden en is bedoeld om jullie op weg naar het evenement al in de feeststemming te brengen. Kies je favoriete songfestival meezinglied uit het liedjesmenu  en arriveer al meezingend met jouw all time favorite songfestival hits op je bestemming!

Op de foto is het interieus van een Sing-along Van te zien, met twee dames die aan het zingen en aan het lachen zijn. In het midden zit Jeangu Macrooy, met een gitaar in de hand, te zingen.

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.