Leon | Wachten en kijken!

Vandaag reizen we van Tunis naar Sousse. We hebben alles zorgvuldig gepland, zodat we weten waar en wanneer we moeten overstappen van taxi op sneltaxi op trein, enzovoorts. Maar uiteindelijk gaat het toch anders en is de wachttijd langer dan de reis zelf.

Samen met mijn man sta ik te wachten op de trein. Die is te laat. Eerst dertig, dan zestig en vervolgens negentig minuten staan we op het perron. Geen trein, maar genoeg te beleven.

Het perron loopt langzaam vol. Wat verkopers, gezinnetjes, een oudere dame met twee jongens in haar kielzog. Twee jonge vrouwen. Ook loopt er een oudere man voorbij, Hij vraagt om wat geld om te kunnen eten. We geven hem een klein bedrag. Even later komt een andere man. Zichtbaar een bedelaar. Hij maakt grapjes over de billen van de twee modern geklede jonge vrouwen en hun blote buiken. De vrouwen negeren hem en de opmerkingen van de bedelaar worden heftiger en seksistischer. Niemand die er iets van zegt. De twee jongens moeten er zelfs om lachen. Wat me opvalt is dat zij tijdens het wachten regelmatig elkaars hand vastpakken, of hun arm of hoofd op elkaars schouder laten rusten. Ze maken steeds zichtbaar contact. Zouden het broers zijn? Inwendig moet ik lachen om mijn eigen gedachten. Ik weet dat mensen dat ook soms van mijn man en mij denken.

Een stukje verder op onze reis besluiten we een sneltaxi te nemen. Terwijl we daarheen wandelen denk ik aan hoe mijn man en ik hier wachten. We willen niemand in verlegenheid brengen. Daarom pakken we soms – niet te vaak –  elkaars hand en zitten we soms dicht – niet te dicht – tegen elkaar aan. Waar ligt de grens van intimiteit?

Bekijk ook mijn bijgevoegde video.

Dan nog even dit:
Samen met zijn man is Leon Augustijn momenteel op reis door Tunesië. Door de verhalen die zij op hun reis te horen krijgen, hebben de Tunesische LHBTI+ ‘ers een plekje in Leon’s hart veroverd. Maar ook ziet hij de schrijnende omstandigheden waar deze mensen mee te maken hebben. Leon schrijft daar dan ook graag over en hoopt zo de situatie van deze mensen te kunnen verbeteren. Hij hoopt op zijn beurt weer dat jij deze petitie zou willen tekenen, om op die manier -net als Leon- jouw steentje bij te dragen! Alvast bedankt, namens Leon en de Tunesische LHBTI+ gemeenschap. 

 

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.