Strike Me Pink | theatervoorstelling Calamus

Op vrijdag 28 april gaat theatervoorstelling ‘Calamus’ van Strike Me Pink producties in première. ‘Calamus’ is een queer presentatie van Anton Tsjechovs klassieker ‘De Meeuw’, mede geïnspireerd door de ‘Calamus’ gedichten van Walter Whitman uit zijn bundel ‘Leaves of Grass’.

De setting voor ‘Calamus’ is een landgoed in de Amerikaanse staat Louisiana, in 1956.
Aspirant-schrijver Antony Woodward vecht daar voor erkenning terwijl hij, net als zijn idool Walt Whitman een eeuw voor hem, probeert te schrijven over mannelijke kameraadschap in al haar variëteit. Zijn muze, de buurjongen Archibald, droomt ervan om beroemd te worden.

Archibald ziet een kans te ontsnappen wanneer Antony’s moeder, Hollywood-actrice Rose Woodward, het landgoed bezoekt met haar nieuwe beau en gerenommeerde castingagent Gregory Scott. ‘Calamus’ is een verhaal over hoe ver we bereid zijn te gaan in ons streven naar succes, liefde en acceptatie.

Strike Me Pink Productions is een nieuw Engelstalig theatergezelschap, gevestigd te Amsterdam. Het gezelschap stelt zich ten doel om jaarlijks een nieuw en bewerkt repertoire te programmeren waarin ‘queer’ verhaallijnen de bovenhand voeren. Met verhalen die vaak onuitgesproken blijven en die gender, seksualiteit en etniciteit overstijgen, wil Strike Me Pink het (Amsterdamse) theaterveld verrijken.

Speciaal voor de lezers van Gaykrant biedt Strike Me Pink een exclusieve, gelimiteerde kortingsmogelijkheid aan: de eerste 45 mensen die op hun website tickets voor ‘Calamus’ kopen, kunnen €5,- korting krijgen op de aanschafprijs. Hiervoor maak je gebruik van de volgende kortingscode: GAYKRANTCALAMUS

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.