Groningen viert in augustus voor de tweede keer Pride!

Op 18 en 19 augustus viert Groningen de diversiteit tijdens de tweede Pride. In 2022 was de eerste editie van Pride Groningen. Met bijna 8000 bezoekers, verspreid over alle activiteiten, is deze eerste editie succesvol te noemen. Daarom keert Pride Groningen in 2023 terug!

Tekst: Persbericht Pride Groningen

Tijdens de derde week van augustus viert de stad de diversiteit en hult zich voor de tweede keer in regenboogkleuren. Ook dit jaar zijn er veel verschillende activiteiten. Van lezingen tot exposities en events tot afterparty’s. Als extra daarop is er dit jaar een Pride Walk en een Roze Kerk.

Roze Kerk & infomarkt
Dit jaar krijgt de infomarkt op de Grote Markt of Nieuwe Markt een extra roze tintje in de vorm van een opblaasbare roze kerk. Vanaf 10:00 uur kunnen mensen elkaar hier het ja-woord geven. Vanaf 17:00 uur volgt hier een programma met muziek.

Pride Hotel 2023
Na de succesvolle samenwerking in 2022 met The Social Hub (voorheen The Student Hotel) gaat er ook dit jaar weer een programma plaatsvinden in dit prachtig hotel. Dit jaar profileert TSH zich opnieuw als Pride Hotel 2023.

Forum & Noorderzon
Ook dit jaar worden er weer twee programmaonderdelen in het Forum. Dit zijn een LGBTIQI+ cinema op het dak en een kinderprogramma. Ook het Noorderzon festival of Performing Arts & Society stapt dit jaar opnieuw in. Het festival wordt op de eigen website omschreven als “de ietwat curieuze combinatie van een internationaal kunstenfestival op het scherpst van de snede met spannende hedendaagse podiumkunsten uit alle delen van de wereld… én een groots zomerfeest”. Het festival ontving in 2016 als eerste de Europese EFFE-award voor trendsettende Europese festivals. In het Noorderplantsoen zal een eigen Pride programma worden opgezet.

En wat staat er nog meer op het programma?
Pride Groningen vindt plaats op 18 en 19 augustus. Succesvolle onderdelen van vorig jaar, zoals de Pride verkiezing, Streetpride en de afterparty, keren ook dit jaar weer terug in het officiële Pride programma. De officiële afsluiter, StreetPride Groningen, vindt plaats op zaterdag 19 augustus vanaf 17:00 uur in de Zwanestraat. De komende maanden wordt het volledige programma bekend gemaakt op: www.pridegroningen.nl

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.