Lieve Bettine

Lieve Bettine

Ik hoop dat tussen de vele brieven die u ontvangt mijn brief ook een beetje aandacht van u krijgt.

Ik ben een dame op leeftijd (laten we zeggen: 60+) en ik wilde u mededelen dat ik onlangs ontzettend verliefd ben geworden op een andere leuke dame op leeftijd. Ik kwam haar zomaar tegen in een boekwinkel toen we allebei de autobiografie van Prince Harry van de stapel pakten. Nu lezen we dat boek samen op de bank onder een dekentje. Heel knus.

Liefde is van alle leeftijden en ook voor u is er nog hoop hoor (ik had namelijk ergens gelezen dat u single bent). Maar als u liever alleen blijft is dat natuurlijk ook prima.

Daaaag.

Ilse.

***

Lieve Ilse,

Dank je wel voor je hartverwarmende brief, ik kreeg het er gewoon koud van!

Heerlijk om te lezen dat u zo gezegend bent met een nieuwe liefde en dat deze onder andere door het lezen van een interessant boek nog spannender wordt. En samen onder dat dekentje zal het wel warm zijn, vooral wanneer de energieprijs nog zo hoog is.
Zelf lees ik ook graag, zo vlak voordat ik mijn geest rust geef in het midden van mijn bed.
Echter, ik lees – zoals je aangeeft – nog steeds mijn boeken alleen.

Maar dankzij u ben ik frequenter in de boekhandel te vinden.
Ik baan me een weg langs de glossy’s en roddelbladen waar ik door angstig-door-de-zonnebank-gebruinde dames aangekeken word en waarin familievetes van (helaas) bekende Nederlanders tot in de treuren uitgemolken worden.
Uiteindelijk kom ik dan in de hoek waar de reisboeken staan en pak een handzame pocket.
Omdat mijn Loubutin’s een wandelvakantie niet overleven en ik mijn Kitty Heur-couture niet in een waterput wil wassen, waan ik mezelf veel liever lurkend aan een (ik zeg het toch) ‘Sex-on-the-Beach’ cocktail, op een paradijselijk strand liggend onder een wuivende palmboom.

Weer even terug naar de realiteit in de boekenwinkel: daar stond ik dan, moederziel alleen en loop naar het schap waar de Nederlandse literatuur op de planken ligt… het leek wel een kerkhof, zo rustig.
Vervolgens beland ik op de kookafdeling en gris een willekeurig boek uit het schap maar lees daarin recepten met producten die vanuit de hele wereld nodig zijn om een zalig gerecht te maken en daar ben ik op tegen!
Het klinkt misschien vreemd uit de immer gevulde mond van deze verwende trut (oeps, weer zo’n tegenwoordig beladen woord) maar we moeten weer terug naar onze basisproducten, zeker om onze boeren te ondersteunen.

Ik word nu door de knappe verkoper (met trouwring aan zijn vinger) aan de kassa bespioneerd, heb een boek te pakken, leg het dan terug omdat ik me het leplazarus schrik van de prijs. Opeens schiet me te binnen dat ik nog een gratis kookmagazine van een bekende supermarkt op de keukentafel heb liggen.

Al die tijd heb ik niemand getroffen die me een boek aanreikt om het samen te lezen…

Inmiddels thuis, met mijn gepoederde neus diep in de Allerhande met streekgerechten en krijg ik een berichtje van vrienden die een man voor me op het oog hebben om onder een wollen dekentje te liggen met een boek over Japanse Shunga-kunst.
Daarom sloof ik me uit om een Brabantse stoofpot met kip te bereiden voor het bezoek dat komt. Een goed glas rode wijn heb ik al tot me genomen!

Ilse, het komt dus goed met me. Voor jullie nog een tip: binnenkort zal het tweede deel van Harry’s autobiografie wel weer in de rekken staan. Dat stel is nooit uitgepraat!
En anders pak je toch een glossie of leg een krans op de graven van homoseksuelen op Goeree Overflakkee tijdens de dodenherdenking.

Liefs,

Bettine

Lieve Bettine: in deze rubriek beantwoordt vrolijke, exotische en toch nette Bettine Wouterse (Breda, 24 juni, 19??) vragen over liefde, levensstijl, gender, prangende kwesties, etiquette en dilemma’s waar u dagelijks mee rondloopt of waar u wakker van ligt. Heeft u een vraag voor Bettine? Stuur deze naar: lievebettine@gaykrant.nl

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.