Documentaire | LHBTI-gemeenschap uit Almere aan het woord: ‘ALLY ONDER DE REGENBOOG’

Morgen, zaterdag 8 april, zendt Omroep Flevoland tv-première ‘Ally onder de Regenboog’ uit. In de documentaire staat centraal hoe jongeren en oudere LHBTI’ers in Almere hun leefomgeving ervaren maar ook wat andere inwoners uit de regenboogstad van het LHBTI-beleid vinden.

Tekst en beeld: Stichting Cine Inclusief

Regisseur Claire Slingerland gaat in de documentaire op zoek hoe mensen uit de LHBTI-gemeenschap het regenboogbeleid van de stad ervaren en of dat anders is voor jongeren dan voor ouderen. In de documentaire gaan jongeren openhartig in gesprek met de ouderen over dit onderwerp en dat levert verrassende inzichten op. Daarnaast geeft de documentaire een stem aan de LHBTI-gemeenschap in Almere en laat zien wat zij nodig hebben om zich veilig en geaccepteerd te voelen in hun eigen stad.

Almere is sinds 2018 aangesloten bij de ‘Regenboogagenda’ om sociale acceptatie, veiligheid en emancipatie voor de regenbooggemeenschap uit Almere te verbeteren. In de documentaire krijgt men antwoord of de LHBTI-gemeenschap dit ook daadwerkelijk zo ervaart. Is de stad sindsdien voor hen daadwerkelijk verbeterd en met wat ervaren zij (nog) moeite in Almere?

‘Ally onder de Regenboog’ is zaterdag 8 april de hele dag te zien bij Omroep Flevoland via tv op KPN 505 en Ziggo 706 en wordt op maandag 10 april herhaald. 
Omroep Flevoland is de regionale omroep van Flevoland en informeert de inwoners van Flevoland over wat er zich in de regio afspeelt. Via radio, televisie, internet, de app en social media brengen zij programma’s met nieuws, achtergronden, cultuur, sport, weer en verkeer uit Flevoland.

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.