Stichting MIAUW | Een Queernight in Enschede

Stichting MIAUW organiseert ongeveer een keer per kwartaal een Queernight in Enschede. Dit jaar alweer de 13e editie op Goede Vrijdag 7 april 2023. Een evenement bedoeld voor iedereen die op wat voor manier dan ook afwijkt van de reguliere seksuele norm of genderidentiteit. Wij noemen ons daarom ook wel het feest voor jongens tot en met meisjes die vallen op jongens tot en met meisjes. Bij MIAUW brengen wij een ode aan diversiteit op een positieve manier! Onze feesten zijn een veilige plek voor iedereen, hoe jouw dekseltje er ook uitziet en op welk potje deze ook past. ‘Queer’ werd vroeger gebruikt als scheldwoord, maar wordt tegenwoordig juist door de LHBTQ-gemeenschap omarmd als parapluterm.

De komende editie vindt plaats in de grote zaal van Metropool in Enschede van 23.00-05.00 uur. Het aantal aanwezige gasten zal de 600 personen gaan passeren.
Het evenement is geschikt voor alle leeftijden. De programmering is gericht op de doelgroep tussen de 18 en 30 jaar.

Metropool en MIAUW lanceren speciale kleedruimte voor bezoekers

Zijn wie je wil zijn, gaat natuurlijk stukken simpeler in de juiste outfit. Maar dit is simpeler gezegd dan gedaan. Bij zo’n stralende verschijning op de dansvloer komen ook enkele praktische zaken kijken. De een kleed zich thuis om en heeft schijt. De ander besluit om toch maar iets minder opvallends te dragen vanwege de heen- en terugweg over straat, waar de mensen doorgaans iets minder open minded zijn dan bij ons. Bij MIAUW snappen we dit als geen ander.

Hoe fijn zou het zijn als je je bij Metropool op locatie kunt omkleden? Dat je niet alles in een tas hoeft te proppen om vervolgens in een krap toilet een partykloffie aan te trekken. Onze speciaal ingerichte Clawset Room maakt het voor iedereen mogelijk om zich in alle rust, privacy en veiligheid om te kleden: zowel na binnenkomst, als voor vertrek.

Waarom?

“Wij vinden het dan ook fantastisch om te zien hoe vrij onze bezoekers zich voelen bij onze queer nights in Metropool Enschede. Bij ons op de dansvloer is iedere uitdossing welkom. Helaas gelden deze regels niet per se voor buiten. Met de Clawset Room willen we drempel voor crossdressers, drag queens, make-updragers en liefhebbers van bepaalde fetishkleding verlagen,” vertelt MIAUW-oprichter Jelmer Visser.

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.