Minkema’s maandgedicht | Geen sterkte

Wens me geen sterkte.
Ik heb nu zoveel pijn
dat ik geen baat bij sterkte heb.
Laat mij maar breekbaar zijn.

Wens me geen sterkte.
Geef mij geen medicijn
van dat plichtmatig taalgebruik.
Laat mij gebroken zijn.

Wens me geen sterkte.
Ik laat het toe, de pijn.
Ik voel dat het me sterker maakt
als ik nu zwak mag zijn.

© Jan-Simon Minkema
Uit de bundel: Een hart vol poëzie

Jan-Simon Minkema (1950) werkte na zijn opleiding aan de Akademie voor Kleinkunst, als acteur, cabaretier en zanger. Van zijn hand verschenen ruim twintig boeken en dichtbundels. In de jaren tachtig was hij tien jaar lang medewerker van de papieren Gay Krant. Grote bekendheid kreeg Minkema door de rollen van Meester Arend Vogel, Onkel X en Opa Knots in de tv-serie ‘De familie Knots’. 

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.