Let’s make ‘Gay’ ‘Happy’ again!

Wie niet zichtbaar is, blijft onbekend. En onbekend maakt onbemind. En hoewel onze naam anders doet vermoeden: Gaykrant is er voor de hele LHBTIQAP+ gemeenschap. Visibility for all! Ja dat lezen jullie goed, TERF’s, roze kittens en andere minderheidsgroepen-uitsluitende-minderheden: De ‘Gay’ in Gaykrant staat al lang niet meer uitsluitend voor ‘de homoseksuele witte man’. Het team dat Gaykrant maakt, probeert voor de gehele LHBTIQAP+ gemeenschap de oud-Engelse betekenis van het woord ‘gay’ te realiseren: BLIJ.
GAY [adjective] /ɡeɪ/: light-hearted and carefree. Happy.
Blij omdat je jezelf mag zijn. Blij omdat je jezelf kan en mag worden. Blij omdat je zelf -in alle rust en op je eigen tempo- mag ontdekken wie je nu eigenlijk bent. Ons team probeert die ruimte te creëren door verhalen voor, door en over onze regenboogcommunity een podium te geven. Om dat doel te bereiken schrijven onze vrijwilligers stukken, onderhouden ze deze website en modereren ze onze sociale mediakanalen.
Maar ze zijn vooral -dag in, dag uit- op zoek naar het laatste nieuws en de mooiste, meeslependste en meest ontroerende verhalen uit onze community. Want door die verhalen te blijven vertellen, werken we samen aan de zichtbaarheid van lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen, transgender personen, mensen met een intersekse conditie, aseksuelen, non-binaire mensen, queer personen en panseksuelen.
Maar ook voor de mensen die daarin nog zoekende zijn.
Of zoekende willen blijven.
(En de ruimte die hierdoor automatisch ook voor heteroseksuelen ontstaat; die zien we als een bonus.)
Vandaag is het internationale Transgender Visibility Day. En dat is belangrijk. Want ook binnen onze minderheidsgroep zijn minderheden te vinden. Gelukkig hebben transgender personen de laatste jaren ontdekt dat ze een stem hebben. En dat ze het recht hebben om die stem te laten horen. In het team van Gaykrant zitten een aantal fantastische mensen die op hun eigen manier, met hun eigen verhalen, hun stem lenen aan deze groep. Jacky, Nick en Carine.
En ik ben supertrots op ze.
Samen proberen we de onbekendheid transgender personen én over de regenboogcommunity stap voor stap, artikel na artikel, de wereld uit te helpen. Het team van Gaykrant streeft ernaar dat de hele regenboogcommunity uiteindelijk oud-Engels ‘gay’ kan zijn: zorgeloos; blij met zichzelf en gelukkig met de wereld.
Dus let’s make ‘gay’ ‘happy’ again! Ook voor transgender personen!
Het plaatje toont de transgender vlag, met van boven naar beneden de kleuren lichtblauw, roze, wit, roze en lichtblauw. In de drie middenbanen zijn drie zwart-wit foto's te zien. De namen van de personen die op de foto's staan, zijn onder de foto te zien. Van links naar rechts zijn dat: Carine, Nick en Jacky. Bovenaan de vlag staat de tekst: De transgender Visibility Toppers van Gaykrant. Aan de onderkant van de vlag staat de tekst: Transgender Visibility Day 2023.
Ronald Mol (Alkmaar, 1983) is naast adjunct-hoofdredacteur en redacteur politiek, een zelfverklaard Regenboogroeptoeter, ambassadeur voor Bi+ Nederland, hoofdconducteur en geïnteresseerd in politiek. Heeft: veel meningen, het lang niet altijd bij het juiste eind, geen huisdieren en een leuk leven.

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.