Ede Pride komt terug | ‘We hebben weer genoeg in petto.’

Na het grote succes van vorig jaar komt Ede Pride in 2023 terug. Bezoekers aan het evenement hoeven deze keer niet te wachten tot het najaar: al in het weekend van 1 juli zal Ede namelijk in het teken staan van de diverse en kleurrijke lhbtiq+-gemeenschap.

Ook voor deze tweede editie heeft de organisatie genoeg in petto. Het middelpunt van de activiteiten op zaterdag 1 juli zal wederom de Oude Kerkplein in het centrum van Ede zijn. 

Net zoals vorig jaar zullen verschillende lhbtiq+-belangenorganisaties hun kraampjes opzetten op de infomarkt. Daarnaast staan er diverse boeiende thema’s op het programma in de seminartent, komt er een podium met spetterende optredens en zullen er verschillende kleinschalige activiteiten, zoals street art en workshops, te vinden zijn op en rondom het plein. Uiteraard kan deze dag niet worden afgesloten zonder bruisende afterparty: deze vindt plaats bij Astrant aan het Kuiperplein.

Pride Walk

Meer informatie over het programma – ook op vrijdag 30 juni en zondag 2 juli – zal binnenkort bekend worden gemaakt. Wel kan Ede Pride alvast melden dat de Regenboogviering zal terugkeren en dat er plannen zijn voor een heuse Edese Pride Walk. Houd onze socials (Instagram,Facebook en Twitter) en binnenkort onze vernieuwde website, EdePride.nl, in de gaten voor de laatste updates. 

Toegankelijkheid en Keti Koti
Bij de verschillende programmaonderdelen heeft de organisatie speciale aandacht voor toegankelijkheid. Ook kijkt het Ede Pride-team naar een geschikte manier om stil te staan bij Keti Koti, de nationale herdenking en viering van de afschaffing van de slavernij in Suriname en de Nederlandse Antillen, die ook op 1 juli plaatsvindt. 

Steun Ede Pride

Wil jij meehelpen om de Ede Pride nóg geslaagder te maken? We zoeken nog vrijwilligers om op de dag zelf de handen uit de mouwen te steken. Of heb je misschien nog een tof idee dat echt niet mag missen in ons programma? Ideeën en suggesties zijn altijd welkom. Stuur in beide gevallen een mailtje naar pride@astrant-ede.nlDaarnaast vinden Edenaren eind maart weer een Ede Doet-bon in hun brievenbus. Wil jij die op een leuke manier besteden? Denk dan zeker ook eens aan ons initiatief: hier te vinden op de website van Ede Doet.

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.