Roze Zaterdag Goes | Gerard Joling, Johnny Logan, Belle, Bram Houg en Ruth Jacott

De muzikale programmering voor Roze Zaterdag 2023 is zo goed als rond aldus Stichting Goes Marketing. Er is voor ieder wat wils op 17 juni 2023 in het Zeeuwse Goes. Zaterdagmiddag en begin van de avond treden er op de Grote Markt verschillende artiesten op die jongeren aantrekken. Zoals sing&songwriter Bram Houg (bekend van The Voice), Belle (met ode aan vrouwelijkheid in al haar facetten), en de zeer populaire rapper en zanger Frenna. 

De jongeren kunnen ook genieten van verschillende party’s met dj’s. Zo is er in de Grote Kerk een pink edition van TgiF onder de noemer Thank Gay it’s Saturday, met goed nieuws want dat is ditmaal gratis te bezoeken en open van 12.00 tot 24.00 uur. Dj’s die er draaien zijn o.a. Lady Bee, Sam Blans en Preztone. Ook zijn er in verschillende Goese horecazaken nog roze party’s.

Vanaf 19.00 uur is er een gezellige familieavond op de Grote Markt. Van muziek uit de jaren ‘70 en ‘80 tot songfestival hits en Nederlandstalige liedjes. Zo zingen Brigitte Nijman en Laura Vlasblom (van Frizzle Sizzle) als duo ‘Back to Waterloo’ de grootste hits van ABBA. Grote Nederlandse namen als Mart Hoogkamer, Gerard Joling en Ruth Jacott komen ook naar Goes. En mister songfestival Johnny Logan komt overgevlogen uit Engeland om zijn songfestival hits ten gehore te brengen.

Ruth Jacott

Beginnende dj’s en sing & songwriters treden op in het stadspark aan de Veste bij het foodtruck festival. En wie van klassiek houdt moet zeker een kijkje nemen in de historische Stadshaven, want daar zal de “Drijvende Diva” om 11.30 & 13.00 aria’s van Mozart en Puccini ten gehore brengen.

Voor wie niet van muziek houdt is er ook genoeg te beleven. De openlucht Pride Photo expositie is te bewonderen in de Zusterstraat en in het Historisch Museum De Bevelanden is de expositie ‘MENS! the world is yours, but also ours’ te bezoeken. Filmliefhebbers kunnen terecht bij de Davinci bioscoop en bij ’t Beest, en op het Bleekveld is er een informatiemarkt. Vaste ingrediënten van Roze Zaterdag zoals een oecumenische kerkdienst en een regenboog parade staan ook op het programma.

Ook op andere momenten in 2023 zijn er ‘roze’ activiteiten in Zeeland waaronder exposities in verschillende Zeeuwse musea, filmavonden in verschillende Zeeuwse filmhuizen en een congres bij hoofdsponsor Dow in Terneuzen.

*

Dit grote evenement is bedoeld om aandacht te vragen voor de acceptatie van de LHBTI-gemeenschap. Het is de eerste keer dat Roze Zaterdag in Zeeland wordt georganiseerd, sinds de start eind jaren zeventig. Gemiddeld trekt het evenement zo’n 15.000 bezoekers uit het hele land.  Roze Zaterdag 2023 is er voor iedereen en vindt plaats op zaterdag 17 juni in Goes.

 

 

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.