Leon | Eindelijk rust

Fietsen en wandelen over de Drentse Aa. Hier geniet ik van en hier voel ik me verbonden met de omgeving. Heerlijk, die rust! Even niet op sociale media of berichten beantwoorden. Tijdens het wandelen en fietsen zie ik continu een nieuw of veranderend stukje landschap. En ook ontdek ik nog eens wat. Ooit vond ik, tijdens het wandelen in de Ardennen, een schedel van een bever.

Nu, hier in Drenthe, geniet ik van de stilte en van alle wonderen in de natuur. Het is een vorm van mindfulness. Luisteren en kijken wat er op mijn pad komt. Sommigen zullen zeggen: “Hierin vind ik God.” Anderen zullen zeggen: “Hier kan ik grensverleggende activiteiten doen.” Op een touwbaan of een pittig mountainbikeparcours afleggen.” Voor mij werkt het hardlopen door de bossen. Even kilometers maken en verstand op nul om de eindbestemming te halen. Soms ben ik tijdens het rennen zo moe, dat mijn gedachten met me op de loop gaan. Dan wordt het hardlopen meer wandelen. Al snel kom ik er achter dat het meer te maken heeft met mijn mindset. De verschillende gedachten: ik haal het niet, ik kan niet meer of ik trek het niet meer, komen dan bij mij op.

Ik ben er inmiddels achter dat mijn (pieker-)gedachten invloed hebben op mijn presteren. Als ik de focus verleg tijdens het hardlopen en de bankjes of de fietsknooppunten tel houd ik het langer vol en haal ik de eindstreep. Focus dus op de dingen die je wel kunt.

Door mijn innerlijke kracht kan ik mijn gedachten verzetten, door dingen te doen en niet of nauwelijks na te denken. Ga daarom niet piekeren maar ga fietsen, wandelen, hardlopen of bijvoorbeeld afzien op grote hoogte! Zo ben ik destijds van mijn hoogtevrees afgekomen. Toch een mooi bijkomend voordeel van mijn gedachten verzetten.

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.