Waar zou het anders over moeten gaan?

Met een dominee praat je over God, met een schrijver over literatuur en met een fotomodel heb je het over uiterlijk. Zo ook met deze mannen.

Door Ranjith Postma

Niels Bijlsma

‘Bovenstaande foto heb ik genomen bij mijn ouders,’ vertelt Niels. ‘Thuis in Friesland, in mijn eigen slaapkamer; een selfie met mijn iPhone en Over van Robert Glasper (feat. YEBBA) op de achtergrond. Ik ben snel uitgekeken op een look, dus tijd voor een nieuwe profielfoto.

Omdat ik in Amsterdam woon was ik er al een dag eerder. ’s Ochtends na het douchen heb ik mijn haar gedaan. Dat föhn ik droog en daarna glad met een föhnborstel. In de voorste stukjes doe ik wat sea salt spray. Ik was mijn haar met de zilver shampoo en conditioner van Fudge of Kevin Murphy. Het is mijn eigen kleur met wat highlights.

Ik was het iedere zes dagen, hoe viezer hoe beter, echt waar. Ik heb een kapper voor het kleuren en één voor het knippen.

En een zwak voor grote opvallende sieraden. Het liefst in bijzondere en natuurlijke vormen of met kleur.

De grote gekleurde oorbellen zijn van Felt Atelier, de kleine zilveren van &Other Stories. De pareloorbellen en de stenenketting heb ik op een Grieks strand gekocht van een lief oud dametje.

Mijn gezicht doe ik elke dag met een exfoliant van Paula’s Choice, CeraVe Cream en SPF 50, om de dag gebruik ik retinol serum van Mesoestedic

Je ziet niet dat ik een parfum draag van JoMalone Myrrh & Tonka en een cropped giletje onder mijn zwarte oversized blazer. Buitenbeeld heb ik een low rise zwarte pantalon aan.

Ik heb een bos bloemen mee voor Heit en ga de verjaardag van mijn vader rocken.’

 

Jelani Simmons

Op deze foto ben ik net aangekomen bij mijn beste vriend for eleven years and counting. Zijn moeder heeft voor hem en zijn vriendengroep gekookt. Hij en ik komen van hetzelfde eiland, St Martin. Mijn moeder woont daar, mijn vader woont in Nijmegen en ik woon in Schiedam.

Mascara gebruik ik iedere dag. Deze is van Maybelline New York. En op deze foto draag ik de Zéro Défaut foundation van Yves Rocher. In de zomer is het Mac Pro Longwear Nourshing Waterproof foundation.

Voor mijn sproeten gebruik ik de Camo Hydrating Satin concealer van e.l.f. Cosmetics die ik met een oude tandenborstel op mijn gezicht spat. Mijn lippen zijn echt. De lipgloss is van Fenty Beauty van Rihanna. Zij komt ook van de Caraïben.

Mijn wenkbrauwen borstel ik met een haarborstel. Ik probeer ze niet te epileren. Op de middelbare school heb ik ooit mijn halve wenkbrauwen afgeschoren. Dat nooit meer.

Zie je mijn baardje? Prima zo, toch? Als het te lang wordt scheer ik ‘m weer glad. Mijn snor hoort bij mijn clean natural look.

Voor mijn haar gebruik ik een conditioner om het vochtig te houden: African Pride Shea Butter Bouncy Curls Pudding. Ik doe er nog wat Olive Oil in van The Originals. Dat geeft het een glossy look. Mijn krullen zijn trouwens echt. Ik gebruik een beetje styling gel van Eco, met flaxseeds en olive oil om het wat meer definitie te geven.

De ketting heb ik cadeau gekregen. Normaal gesproken draag ik in Holland geen sieraden, maar als ik ze draag, dan wil ik ze shiny and bright. Zie hier.

*

Ranjith Postma’s zes-zinnen-interview is geïnspireerd door Hemingway’s zes-woorden-verhaal.

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.