Songfestival Troubadours | Marga Bult

In 1987 was het aan Marga Bult om Nederland trots te maken op het Eurovisie Songfestival. Na een interne selectie, waarbij grote namen als Anita Meyer, Anny Schilder en Patricia Paay afvielen, zong Marga tijdens het Nationaal Songfestival zes liedjes. Het lied ‘Rechtop in de wind’ werd gekozen, Marga werd Marcha, de favoriete Songfestival-outfit ging mee in de koffer en in een bus vertrok ze met haar team naar Brussel… het avontuur tegemoet! Eentje die ze tot de dag van vandaag koestert.

In ‘Songfestival Troubadours’ vertelt Marga aan Chiel en Jeroen over wat zich achter de schermen afspeelde; van problemen met haar en make-up (“En ik werd omgedraaid en ik dacht: ik word gek joh. Dit ben ik helemaal niet.) Waarna ze zelf haar make-up én haar heeft (over)gedaan. Daardoor miste ze het diner en was ze aangewezen op het dichtst bijzijnde ‘frietkot’. “Ik heb al lopende, met het koor, op weg naar m’n plek nog even de halve zak friet opgegeten. Dat was wel even hectisch.” Ook vertelt ze over haar band met winnaar Johnny Logan en dirigent Rogier van Otterloo, de problemen die er waren met de duur van het songfestivalliedje (dat niet aan de 3 minuten-regel voldeed) en de bijzondere persprijs die ze won!

De podcast-reeks ‘Songfestival Troubadours’ is te horen op alle grote podcast-apps. Luister het hier via Spotify

Volgende week de -voorlopig- laatste reguliere aflevering. Maar goed nieuws; er komt een tweede reeks!

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.