Onderzoek | Gelderland en Overijssel willen weten hoe het is met LHBTI+ers

Om de twee jaar voert antidiscriminatievoorziening Vizier in samenwerking met de Radboud Universiteit (dr. Niels Spierings) een provincie-breed onderzoek uit naar het welzijn van LHBTI+ers in Gelderland en Overijssel. Dit onderzoek wordt in opdracht van Regenboogprovincies Gelderland en Overijssel uitgevoerd.

Voor het onderzoek is een vragenlijst ontworpen op basis van wetenschappelijke inzichten. In de vragenlijst staan vragen zoals: waar voel jij je veilig en waar niet? Is er ruimte voor jouw identiteit in jouw omgeving, religie of sport? Wat kan er in jouw stad of dorp beter georganiseerd worden voor de regenbooggemeenschap? Met behulp van de antwoorden uit de vragenlijst kunnen we zien wat er veranderd is, wat er goed gaat en wat er nog beter kan.

De resultaten van dit onderzoek geven de provincies, de gemeenten en de belangenorganisaties handvatten en richting om in te spelen op de ondersteuningsbehoefte bij mensen uit de LHBTI+gemeenschap. Het invullen van de vragenlijst kan tot 10 maart en duurt gemiddeld 10 minuten. Respondenten maken kans op één van de 25 cadeaubonnen ter waarde van €50! Via deze website deze website kom je bij de vragenlijst:

Hoe meer LHBTI+ers uit Gelderland en Overijssel nu meedoen, des te beter krijgen we zicht op hoe het staat met de acceptatie en veiligheid. Bij een diverse groep deelnemers (denk aan kleinere gemeenten, leeftijd, genderidentiteit en etnische-achtergrond) kunnen we inzoomen op ervaringen en wensen van subgroepen binnen de LHBTI+gemeenschap. Daarnaast verschaft een diverse groep deelnemers ook informatie over ervaringen en wensen uit kleinere gemeenten van de provincies. Dus: hoe meer mensen deelnemen en hoe diverser de groep, hoe groter de impact van het onderzoek zal zijn!

*

De doelgroep zijn LHBTI+ers, 16 jaar of ouder en wonend in Gelderland of Overijssel. Alle informatie uit de vragenlijst wordt vertrouwelijk behandeld. De resultaten in publicaties die op basis van dit onderzoek geschreven zullen worden, zullen nooit te herleiden zijn tot u als persoon.

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.