Erectieproblemen | Hoe kun je er als homoseksuele man mee omgaan?

Impotentie, erectieproblemen, ‘hem niet omhoog krijgen’. Het zijn nog steeds taboes in Nederland. Vaak wordt gedacht dat er iets aan je scheelt als je last hebt van zulke symptomen, maar het komt vaker voor dan we denken. Vaak zien we in films de ideale oplossing: viagra die oudere heteroseksuele mannen nodig hebben wanneer ze met een mooie jonge dame aan de slag willen. Maar waarom eigenlijk? Alsof dit probleem niet voorkomt in de LHBTI+ wereld. In dit artikel delen we wat informatie over wat erectieproblemen eigenlijk zijn, en hoe je ermee om kunt gaan. 

Erectieproblemen kunnen eenmalig optreden, maar ook aanhoudend. Als je hiermee te maken hebt, weet je zelf hoe vervelend dit kan zijn. Er wordt gesproken over lichamelijke oorzaken en psychologische oorzaken. Het kan nog steeds een moeilijk onderwerp zijn om het met je partner of vrienden over te hebben, en wordt nog wel eens afgedaan met de woorden: ‘Ah joh, dat zit gewoon tussen je oren.’ Maar dat hoeft helemaal niet zo te zijn. Het kan zijn dat er een lichamelijke oorzaak is of dat je erectieproblemen worden veroorzaakt door bepaalde medicatie.

Er wordt steeds vaker medicatie voorgeschreven in Nederland waar allerlei soorten bijwerkingen van kunnen optreden. Als je dus merkt dat het niet per se alleen voorkomt wanneer je teveel gedronken hebt of andere middelen hebt gebruikt, kijk dan eens goed naar je eetpatroon, levensstijl of medicatie die je slikt. Dit kan samen ervoor zorgen dat je met erectieproblemen te maken krijgt. Merk je dat het vooral optreedt als je te veel nadenkt op het moment dat het gebeurt? Of dat het met andere ‘gevoelskwesties’ te maken heeft? Dan raden we je aan om met de huisarts contact op te nemen en eens te kijken naar de psychologische hulpmogelijkheden. Hoe dan ook, kunnen erectieproblemen erg vervelend zijn. De hoeveelheid testosteron in een relatie hoeft niet per se iets te maken te hebben met erectieproblemen, of met de hoeveelheid seks in een relatie.

Je kunt natuurlijk naar de huisarts gaan en kijken of je te maken hebt met een psychologische of fysieke oorzaak. Dit voel je zelf vaak het beste aan. Als je merkt dat het één keer in de zoveel tijd optreedt, en je wil graag een snelle oplossing, dan kun je natuurlijk altijd eens experimenteren met erectiepillen. Wellicht zijn deze pillen precies datgene wat je nodig blijkt te hebben. Er zijn veel verschillende erectiepillen te koop, van natuurlijke tot gefabriceerde erectiepillen. En het mooie is, als je het online bestelt, hoef je er met niemand een ongemakkelijk gesprek over te voeren.

 

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.