Uit de kast, in de Provinciale Staten | Robert Kaijser

Woensdag 15 maart zijn de verkiezingen voor de Provinciale Staten. Daarom presenteert Gaykrant ook bij deze verkiezingen weer de rubriek ‘Uit de kast, in de Provinciale Staten’. In deze rubriek kunnen kandidaat-Provinciale Statenleden met een LHBTI+ achtergrond zich presenteren. Van links tot rechts, van queer tot trans: de regenbooggemeenschap is inmiddels binnen vrijwel het gehele politieke spectrum vertegenwoordigd. Deze keer: Robert Kaijser nummer 5 op de lijst van BBB in de provincie Zuid-Holland.

U staat op de kieslijst van BBB, waarom deze partij?
Ik sta voor de BBB Zuid Holland (hierna BBB ZH) op plek 5. BBB ZH spreekt mij erg aan, ook landelijk, omdat wij de kloof tussen boer en burger en tussen de inwoners en de overheid willen verkleinen en overbruggen. Daarnaast is het behoud van natuur, boeren en buitenleven heel belangrijk maar die moeten wel samen kunnen en willen gaan.

Waarom wilt u de Provinciale Staten in; wat is uw persoonlijke motivatie?
Mijn persoonlijke drive is om nu eens echt de kloof te verkleinen en ervoor te zorgen dat de stem van buiten binnenin het provinciehuis gehoord wordt.

Wat zijn de drie hot topics in uw provincie?
1. Stikstof natuurlijk. Wij willen niet dat de hele problematiek alleen bij de boeren, maar ook bij de bouwers gelegd wordt. De regels kunnen anders, de genoemde cijfers zijn niet goed onderbouwd en wij hoeven niet langer de beste van de klas te zijn.
2. Wonen. Iedereen binnen maar ook buiten de provincie moet een woning kunnen vinden. En duur bouwen is goedkoop bouwen. Verplicht ontwikkelaars/bouwers om als ze dure woningen neer mogen zetten, ze dan ook goedkope sociale huurwoningen moeten bouwen.
3. Bereikbaarheid. De kleine gemeenten lopen leeg, het buitengebied is niet meer bereikbaar. Voor BBB ZH onaanvaardbaar

Wat heeft voor u persoonlijk de meeste prioriteit?
Voor mij is het behoud van de boerenbedrijven heel belangrijk, maar zeker ook de vissers aan de kust van Zuid Holland. Ook voor arbeidsmigranten moeten goede onderkomens gezocht worden en binnen deze groep moet ook meer en goede aandacht voor LHBTI+ personen zijn.

Besturen of oppositie? En welke coalitie heeft uw voorkeur?
Beide; de BBB ZH zou een raadsbreed programma ondersteunen. De kiezer bepaalt eerst en dan kijken wij waar de BBB ZH eventueel kan aansluiten. Wij zijn nieuw in PS Zuid Holland en zullen zeker onze verantwoordelijkheid nemen.

In hoeverre speelt LHBTI+ zijn een rol in uw politieke werk?
Geen hele grote maar ik wil bij elk vraagstuk, bij elk onderwerp bekijken of er een LHBTI+ onderdeel aanwezig is en of toegevoegd moet worden. Neem de eerder genoemde arbeidsmigranten, ik wil graag goede ondersteuning voor de groep die uit LHBTI+ gemeenschap komt.

Op welke manier heeft uw partij in het verleden het verschil gemaakt voor de regenboog-community in uw provincie?
Wij doen voor het eerst mee, dus deze vraag zal ik over vier jaar graag beantwoorden.

Wat moet er nog gebeuren met de LHBT+ emancipatie in uw provincie?
Gewoon samen met elkaar gezond blijven praten over dit onderwerp. Verbinden; ik zei het, BBB ZH staat daarvoor, dus niets afdwingen maar met elkaar ervoor zorgen dat LHBTI+ net zo standaard wordt als zuurkool met worst. Zoals onze slogan JIJ WEI SAMEN in ons dorp, onze stad, onze provincie aangeeft.

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.