LHBTI+ organisaties slaan handen ineen voor Gelders Regenboogstembusakkoord

Verschillende LHBTI+ organisaties in Gelderland hebben de handen ineengeslagen voor het eerste Gelders Regenboogdebat. Op 24 februari zullen kandidaten voor de Provinciale Staten met elkaar debatteren in Ede over onderwerpen aangaande de regenbooggemeenschap. Na afloop tekenen de partijen het allereerste Gelders Regenboogstembusakkoord.

Maar liefst elf partijen sturen kandidaten naar het Gelders Regenboogdebat, georganiseerd door LHBTI+ organisaties in de provincie. De organisaties hebben gekozen voor een bijzondere locatie voor dit debat: Ede. “Het afgelopen jaar is er veel gebeurd in Ede,” licht Ricardo Brouwer, voorzitter van COC Midden-Gelderland, toe. “Er is voor het eerst een Pride georganiseerd, maar ook de regenboogbank in het centrum werd beklad. In Ede waren het afgelopen jaar veel bewegingen te zien, daarom kozen we voor deze plaats.”

COC Midden-Gelderland organiseert het debat samen met COC Regio Nijmegen en COC Twente-Achterhoek. “We vinden het belangrijk dat de regenbooggemeenschap zoveel mogelijk met elkaar samenwerkt. Daarom hebben we voor het debat, maar ook zeker voor het Regenboog Stembusakkoord, ruggespraak gehouden bij meer organisaties die onze provincie rijk is,” aldus Eduardo Hoogbruin van COC Regio Nijmegen. Aan het Regenboog Stembusakkoord schreven ook Rainbow Collective Nijmegen, Vizier Oost, COC Zwolle, COC Deventer en Achterhoek Pride mee.

Na afloop van het debat hebben de partijen de mogelijkheid om het Regenboog Stembusakkoord te tekenen. Hiermee binden zij zich aan een aantal beloftes richting personen die LHBTI+ zijn in Gelderland. “We vragen de partijen om toezeggingen over bijvoorbeeld inzet voor extra kwetsbare groepen, zoals jongeren en biculturele LHBTI+ personen”, vult Freerk Jager van COC Twente-Achterhoek aan. “Maar in het akkoord is ook aandacht voor senioren, transgender en non-binaire personen. We willen graag zien dat de partijen zich inzetten voor een Gelderland waar iedereen gelijkwaardig is, LHBTI+ of niet. We zijn tenslotte allemaal Gelderlanders.” Met het Regenboog Stembusakkoord doen de initiatiefnemers niet alleen een beroep op provinciale politici, maar ook op alle lokale bestuurders in gemeenten die zich inzetten voor een LHBTI+ inclusieve samenleving.

Het debat vindt op 24 februari plaats in cultureel centrum Astrant te Ede. De deuren gaan open om 19:00 uur.

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.