Verkiezingen | uit de kast, in de Provinciale Staten

Woensdag 15 maart zijn de Provinciale Statenverkiezingen en daarom begint morgen op Gaykrant de rubriek ‘Uit de kast, in de Provinciale Staten’ waarbij we kandidaat-Statenleden en kandidaat-Eerstekamerleden uit de regenbooggemeenschap aan het woord laten. 

Voor de totstandkoming van de rubriek ‘Uit de kast, in de Provinciale Staten’ heeft Ronald Mol, politiek redacteur van Gaykrant, alle partijen aangeschreven die op 20 januari met een werkend e-mailadres bij de Nederlandse Kiesraad geregistreerd stonden. Regenboogkandidaten die aan de rubriek wilden deelnemen, kregen tot en met 5 februari de tijd om hun interesse voor deelname kenbaar te maken en hun antwoorden in te sturen. En daar is volop gehoor aan gegeven.

Na de verkiezingen en de installatie van de nieuwe Provinciale Staten, worden de 75 leden van de Eerste Kamer gekozen door de leden van de twaalf Provinciale Staten. De twaalf Provinciale Staten treden in feite als één kiescollege op. Wel weegt een stem van een Statenlid uit bijvoorbeeld Zuid-Holland zwaarder dan van een lid uit de provincie Drenthe. Dat komt doorstaan de stem van een Statenlid een bepaalde stemwaarde wordt gegeven, die afhangt van het aantal inwoners van de provincie.

Vanaf morgen tot aan de verkiezingen van 15 maart zul je op Gaykrant elke dag een regenboogkandidaat tegenkomen. Gay, lesbisch, trans, queer, non-binair, links, rechts, midden, christelijk: het gehele politieke regenboogspectrum trekt de komende maand aan je voorbij in de rubriek ‘Uit de kast, in de Provinciale Staten’.

En vergeet niet te stemmen op woensdag 15 maart op een van onze regenboogkandidaten!

 

 

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.