Sky Bronkhorst

Zestien januari jongstleden is op het NPO-startkanaal de nieuwe jongerenserie A Teenage Love Affair van start gegaan. Haar weg zoekend in Amsterdam, ontmoet Asha midden op straat de charmante Sky. Het is liefde op het eerste gezicht.

 Asha worstelt met de scheiding van haar ouders en haar afgenomen geloof in de liefde, en de non-binaire Sky kampt door een heftige teleurstelling in de liefde met een angststoornis en paniekaanvallen. Zij worstelen met liefde en de verwachtingen, vooroordelen en onzekerheden die daarbij komen kijken.

‘We staan steeds meer open voor andere genders, maar nog altijd zit het hokjesdenken in ons systeem. A Teenage Love Affair is een kleurrijke, energieke en hoopvolle serie vol muziek, die motiveert om jezelf te zijn en onderstreept dat het niet uitmaakt wie of wat je bent,’ aldus de NPO. ‘Je bent mens en daarin hoef je je voor niets te schamen. Met de serie willen we normalisering van genderdiversiteit omarmen en ondersteunen.’

 Gaykrant sprak met hoofdrolspeler Sky James Bronkhorst (hij/hem/they/them)

Redactie: Rick van der Made
Foto: Sky Bronkhorst

Jij speelt jezelf!

 Nee, nee, ja, nee. Sky het karakter stond al op papier. Het is immers belangrijk om nauwkeurig te werk te gaan zodat het verhaal op de juiste manier wordt verteld. De makers van de serie hebben veel tijd gespendeerd aan het research proces omtrent het trans en non-binair zijn. Koffiedrinken met mij was dan ook een deel van het researchproces. Maar Sky het karakter en ik delen wel dezelfde naam en hebben daarin tegen ook een aantal gelijkenissen .

Wat zijn de overeenkomsten? En wat voor personage is Sky in de serie? 

Ik ben een trans persoon en voel mij niet altijd man, maar absoluut nooit vrouw, Wat Sky en ik gemeen hebben is dat onze angsten ons soms in de weg kunnen staan. Liefde is iets heel groots en Sky’s geluk is daar op een bepaalde manier toch afhankelijk van. Ik heb mij zelf ook in situaties bevonden waarin ik mij afhankelijk voelde van liefde van een ander. Sky is een charmant persoon die zijn eigen gevoelens goed voor een ander kan verbergen, maar zijn emoties halen hem dan toch in

Sky is iemand die gelooft in echte liefde, hen kan zich totaal verliezen in het moment en in de romantiek van een moment. Die romantiek kan diens hele blik vervolgens kleuren waardoor Sky bijna een soort grip op de realiteit verliest. Dromerig… Sky kent diepe dalen en hoge pieken, is impulsief, hartstochtelijk, empatisch, avontuurlijk en niet bang.

 En wie is Sky Bronkhorst?

Ik ben Sky James Bronkhorst, ik ben 24 en woon in Arnhem. Ik kook graag, maak moderne kunst en houd van koffiedrinken buiten de deur. Sky mogen spelen in de serie is een droom die ik door het vertrouwen van Bobbie Koek , Ashgan Elhamus en NTR heb kunnen waarmaken.

Nee, ik heb geen acteerachtergrond maar een achtergrond in de muziek. Rond mijn zestiende zat ik met volle vaart in mijn transitie en overleed mijn vader met wie ik mijn liefde voor muziek deelde. Er was toen geen ruimte voor een studie. Ik ben met mijn opleiding gestopt en ben gaan werken. Door de tijd en rust te creëren om te helen leerde ik mezelf steeds beter kennen.

Andere mensen op een bepaalde manier kunnen helpen door mijn zijn te delen staat centraal, Ik heb meerdere ambities, maar mijn main focus ligt momenteel bij het acteren.

 Je bent de Nederlandse Justin Bieber, heb ik begrepen.

 Haha. Ja, het contact voor A Teenage Love Affair is via instagram gelegd. Ik was een keilekkere nasi aan het eten tijdens een zonsondergang op Bali toen Bobbie Koek en Ashgan el Hamus mij een DM stuurden. ‘We zijn de makers van de serie skam.nl en zijn bezig met een nieuwe serie te maken. We willen graag koffie met je drinken.’ Dat vond ik natuurlijk vleiend, al wist ik toen nog niet wat we voor elkaar konden betekenen.

En waar vinden we de echte Sky over tien jaar?

Ik heb een tienjarenplan. En momenteel verzamel ik daarvoor verschillende skills en de juiste bevoegdheden. Leren, durven, op mijn smoel gaan en weer opstaan. Het lijkt mij fantastisch om over tien jaar een resultaat van mijn groei als mens en acteur te herkennen in een tof project. Ook hoop ik dichter bij mijn eigen creatieve onderneming te zijn, een plek waar kust, cultuur en eten de hoofdrol spelen. 

 *

A Teenage Love Affair is te zien vanaf 16 januari 2023 elke maandag om 16.00 uur op npo3.nl / NPO 3 YouTube kanaal. Elke week verschijnt er een nieuwe aflevering.

 

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.