Roze Zaterdag Goes | Zeeuwen aan het woord: Jurre

Op de foto staan een viertal mannen op een boot tijdens de Pride van Amsterdam. Links een man die een bord omhoog houdt met daarop de tekst: 'Roze Zaterdag Goes'. Midden op de foto staan twee afgetrainde mannen met wit-blauw horizontaal gestreepte tanktops en witte sportbroekjes. Zij dragen matrozenpetjes. Rechts op de foto staan een man met zijn rug naar de camera in een volledig wit outfit.
Zaterdag 17 juni 2023 is het zo ver: dan viert Goes Roze Zaterdag. Goes is de eerste gemeente in Zeeland die dit belangrijke regenboogevenement organiseert. Gaykrant was benieuwd hoe het is om als LHBTI+er in Zeeland te wonen en geeft in deze rubriek het woord aan een aantal Zeeuwen. Deze keer: Jurre Joosse uit Middelburg.
Ik ben Jurry Joosse, 49 jaar en woon in Middelburg. Ik werk voor Roompot. in Goes als Senior Supervisor Gastenservice en ben tevens voorzitter van de OR van Roompot Group B.V. Verder organiseer ik eens per maand een LHBTI avond op de laatste zaterdag van de maand in Pand 39, Vlasmarkt 39 te Middelburg. Gewoon een gezellige kroegavond.
Ik ben niet zo meegegaan met alle letters die na LHBT erbij zijn gekomen. Ik ben homo, voor mij is dat gewoon een gegeven en iedereen is weer anders op zijn of haar eigen manier.
Zelf behoor ik tot het gezelschap dat de poging heeft ondernomen om de Roze Zaterdag naar Goes te halen omdat zo een groot landelijk roze evenement nog nooit eerder in de provincie heeft plaatsgevonden. Voor mij persoonlijk dus erg belangrijk en fijn dat het nu eindelijk wel gaat gebeuren.
Ik hoop dat alle leuke initiatieven die nu in ontwikkeling zijn voor heel 2023 niet zullen stoppen na dit roze jaar en er activiteiten georganiseerd blijven worden.
Ik raad mensen aan een hele week of minimaal het hele weekend naar Zeeland te komen en zelf gaan ontdekken waarom het heel fijn is in Zeeland. Roze zaterdag wordt gewoon een gezellige diverse dag om dan even mee te maken.

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.