Diversity Academy | Jongeren aan (creatieve) zet

BO Diversity lanceert Diversity Academy, een programma voor jongeren die hun creativiteit willen inzetten om maatschappelijke impact te creëren. Vanaf maart 2023 begint dit meerdaagse avondprogramma, waarin jongeren worden getraind tot sociaal ontwerper.

Diversity Academy is een trainingsprogramma van BO Diversity waar jongeren tussen de 18 en 30 jaar worden ondersteund en gestimuleerd om hun talent te ontwikkelen en zelf actief een bijdrage te leveren aan wat ze voor zichzelf, anderen én hun maatschappij zouden willen. Jip Kuijper, projectleider van Diversity Academy haakt hierop aan: “Inmiddels zijn we met BO al een aantal jaar actief in Breda en merken we dat er onder de jongere generatie een grote behoefte is om zich net als onze organisatie in te zetten voor de samenleving op een creatieve en kunstzinnige manier. Deze jongeren willen we graag een podium bieden.”

Samen met een team van experts op maatschappelijk en kunstzinnig vlak, leren jongeren zichzelf en de samenleving beter kennen. Met een persoonlijke coach uit het werkveld gaan ze niet alleen op zoek naar wie ze zelf zijn, maar ook naar wat ze te vertellen hebben door middel van kunst. De academie bestaat uit acht experts die vanuit hun eigen discipline iets vertellen over kunst of maatschappij met als einddoel de jongeren klaar te stomen voor hun eigen expositie in Breda. De experts waarmee wordt samengewerkt binnen dit project zijn Myra Fanta Bodian, Rosa Meininger, Massi, Tosca van der Weerden, Pien van Grinsven, Nina Kuijper, Seksuologen met Twee en natuurlijk het BO team.

“De jongere generatie is zo hongerig om dingen anders te doen. Andere systemen, andere belangen, een andere blik. Ze zijn zich ontzettend bewust van het feit dat de wereld groter is dan hun eigen bubbel en dat kunst daarvoor een ontzettend machtig middel is,” aldus Jip Kuijper, projectleider Diversity Academy.

Wil jij graag meer bewustzijn creëren over gendernormen of seksuele taboes? Ben jij klaar met de racistische structuren en wil jij dit vertellen aan de buitenwereld? Heb jij altijd al de ins en outs van een camera willen leren zodat jij de perfecte reportage of documentaire kan maken? Ben je goed met woorden en heb jij altijd al een spoken word performance willen opvoeren? Of liggen jouw artistieke talenten eerder bij tekenen, illustreren of animeren? Diversity Academy geeft je de mogelijkheid om jezelf hierin te ontwikkelen onder begeleiding van de leukste mensen uit het vak. Het programma heeft vier sociale thema’s en vier artistieke thema’s waar op gefocust kan worden; genderdiversiteit, seksuele vrijheid, de-kolonisatie, vrouwenemancipatie, fotografie, film, creative writing en visual storytelling.

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.