In alle (Provinciale) staten…

Met de verkiezingen voor de Provinciale Staten weer in zicht, wordt er van de politiek redacteur van Gaykrant ook weer wat inzet verwacht. Het levert, naast heel wat werk, ook grappige situaties op.

Tekst: Ronald Mol, redacteur politiek

Voor wie denkt dat in de Tweede Kamer veel partijen zitten: think again. Neem voor de grap eens een kijkje op de website van de Nederlandse Kiesraad. Deze organisatie houdt onder andere bij welke partijen in Nederland een gooi willen doen naar het Haagse pluche. De kandidaatstelling voor de Provinciale Staten staat gepland op 30 januari. Maar partijen die mee wilden doen aan de verkiezingen voor de Tweede Kamer, staan automatisch ook geregistreerd voor de Eerste Kamerverkiezingen, Provinciale Statenverkiezingen en Gemeenteraadsverkiezingen. Lekker makkelijk dus.

Ook voor mij. Op deze manier kan ik al een groot aantal partijen ophalen, nog voor de officiële bekendmaking van de kieslijsten. Van JONG tot OPA, van De Groenen tot Code Oranje, van de SGP tot De Feestpartij: ze staan er allemaal bij. En vanuit Gaykrant schrijven we ze ook allemaal aan. Tenminste; als er een e-mailadres bij staat. Van sommige partijen hebben we in al die tijd nog nooit een reactie gekregen. Andere partijen schrijven we voor de eerste keer aan.

De BoerBurgerBeweging bijvoorbeeld. Die hebben een keurig info@ e-mailadres. Dat ook bij de Kiesraad is geregistreerd. Er schijnt een heel secretariaat achter te zitten. Wel een lui secretariaat. Tenminste, zodra we vanuit triple B een e-mail terug krijgen, is die verstuurd vanuit het BBB Secretariaat. Vanaf dat zelfde info@ adres. De reactie is dan wel weer vreemd: “Dit mailadres wordt niet beantwoord”… Eh, you just did. En ik vraag me af wat de Kiesraad ervan vindt dat je een mailadres opgeeft, terwijl je toch niet van plan bent om daarop te antwoorden. Het is net alsof je een secretariaatsmedewerker betaalt om je voicemail in te schakelen.
EN DAT VAN ONZE CENTEN!

Dan onze vijan… eh… mensen die de levensstijl van de gemiddelde Gaykrant-lezer afwijzen. ‘Jezus Leeft’ is daar een goed voorbeeld van. We kregen een korte e-mail terug: “Wil je ons uit je mailbestand halen?” Met ter afsluiting dan wel weer een hartelijk “Shalom”. Maar helaas Joop; om onszelf werk te besparen halen we deze gegevens automatisch op. Dus zolang je op de kieslijst staat en ik er geen actieve herinnering aan heb om je uit dat bestand te filteren, zou je nog wel eens een e-mail van Gaykrant kunnen krijgen. Maar hé: Joop volgt Jezus, dus hij zal het me vast vergeven.

Zelfs de top drie tegenstemmers wanneer het gaat over de verbetering van de levens van LHBTI+ personen, met op de eerste plaats de mannenbroeders van de SGP, op twee de PVV en op drie FvD, kregen een e-mail. De Eerste Kamerfractie van de PVV zorgde er onlangs nog wel even voor dat de stemming over de wijziging van artikel 1 van de Grondwet niet doorging. Op het laatste moment. Handicap en seksuele gerichtheid staan daardoor nog altijd niet als non-discriminatiegronden vermeldt. Diezelfde dag ben ik ook bezig geweest met het verbeteren van de Gaykrant spamfilter. Toeval? Misschien…

Ook zijn er deze verkiezingen weer genoeg partijen waar heel weinig mensen ooit van hebben gehoord. Of ooit van zullen horen. Nederlands Alternatief is er zo eentje. Een partij die nog het meest lijkt op een vreemde kruising tussen de PVV, DENK, VVD en de SGP… Snapt u het nog? Volgens de website is de partij tegen “het homohuwelijk”, tegen de opleiding genderstudies en juist voor de bescherming van traditionele gezinnen.

Maar partijleider Deniz Tezcan mailt al snel terug: “Wij maken geen onderscheid tussen verschillende seksuele voorkeuren en gaan dus niet in op uw verzoek.”

Gelukkig maar.

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

One thought on “In alle (Provinciale) staten…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.