Podcast Rainbow Stories | Maikel Coomans

Volgens de makers gaat de podcast Rainbow Stories over de vele kleuren en unieke verhalen van de community die te mooi zijn om verborgen te houden. Dus willen zij die verhalen delen opdat iedereen die het wil deze kan horen.

In 2021 – middenin coronatijd – is het idee voor deze podcast ontstaan rond het Eurovisiesongfestival dat toen in Rotterdam werd georganiseerd. Het songfestival verbindt landen en mensen door middel van muziek. ‘Waarom verbinden wij ook niet met onze verhalen?,’ dacht initiatiefnemer Arjan Beune. Hij startte de opname van de eerste serie Rainbow Stories, samen met Iris van der Graaf.

De opnames van de tweede serie Rainbow Stories zijn eind 2022 gestart. COC Rotterdam bestond dat jaar 75 jaar en daar werd de ‘Joanne Ellenkamp Uitblinkerprijs’ aan gekoppeld. Arjan Beune en Kees Vrijdag zaten in de jury ervan, en zagen vele mooie inzendingen binnenkomen. ‘De verhalen zijn te mooi om ze in de kast te houden en om alleen de winnaar te het zonnetje te zetten,’ aldus Arjan. ‘Daarom hebben we vijf nieuwe verhalen opgenomen. Als het volgens anderen naar meer smaakt, volgen er nog meer.’ In de eerste van de nieuwe serie afleveringen staat Maikel Coomans centraal.

Maikel Coomans

Deze journalist en ondernemer vertelt over hoe hij uit de Zeeuwse kast kwam, humor hanteert als wapen bij het doorbreken van het ‘Roze plafond’ en waarom hijzelf Rob Vervoort, de portier van het voorheen beroemde (en beruchte?) Rotterdamse Gay Palace heeft genomineerd.

*

Klik hier om de podcast te beluisteren,

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.