Eerste soloshow Sederginne | Van WC Madame tot Diva

De Belgische drag queen Sederginne, die bij het grote publiek bekend werd door haar deelname aan het eerste seizoen van Drag Race Holland, is vanaf 4 maart 2023 te zien in diverse theaters in Nederland. In haar eerste soloshow Van WC-Madame Tot Diva volgen we Sederginne op weg naar de top aan de hand van eerlijke verhalen, grappige sketches en wervelende lip-sync optredens en komen we erachter of haar bekendheid en succes haar daadwerkelijk gelukkig maken.

‘Sederginne is de eerste queen in Nederland die het theater ingaat met een one-woman show. In haar show blikt ze terug op hoe het ooit begon en wat haar op de weg naar de top gevormd heeft. Sederginne vertelt op hilarische wijze over de perikelen die ze heeft meegemaakt en die van haar de diva hebben gemaakt die ze vandaag de dag is. Zo komen er tijdens de show diverse verhalen en anekdotes aan bod, waaronder het verhaal over hoe ze ooit begonnen is als de bekendste én beruchtste toiletjuffrouw van Antwerpen,’ aldus Hansje Lathouwers van The Drag Agency.

Sederginne zelf vertelt: ‘Het is heel spannend om het theater in te gaan, maar natuurlijk ook heel erg leuk. Ik heb al veel optredens gedaan in grote en hele kleine tenten. Maakt niet uit wat je hebt meegemaakt: deze meijt is van wc-madame tot diva geraakt! Dromen komen uit, maar je moet dan wel durven dromen.’ Ze vervolgt: ‘Dat ik nu het theater in ga met een solo-show is een droom die uitkomt. Roses are red, violets are blue… Sederginne is coming to you!’

Volgens The Drag Agency is Sederginne ‘de mooiste, grappigste en liefste Vlaamse queen die ooit aan het fenomeen Drag Race heeft meegedaan en die lijkt te zijn gemaakt voor de showbizz’. Maar was dat altijd zo? Daar kom je achter tijdens Van WC-Madame Tot Diva.

Sederginne is met haar theatershow in onderstaande theaters te zien, klik op het theater voor meer informatie en tickets.

4 maart 2023 – ‘t Pand – Gorinchem 
7 maart 2023 – Fulco Theater – Ijsselstein 
11 maart 2023 – Theater De Purmaryn – Purmerend
18 maart 2023 – De Kampanje – Den Helder
22 maart 2023 – De Kom – Nieuwegein
25 maart 2023 – Posthuis Theater – Heerenveen
29 maart 2023 – Schouwburg Amstelveen – Amstelveen

Over Sederginne

Ben je klaar voor de grappigste drag queen die je ooit zult ontmoeten? Klaar of niet, hier is ze: Sederginne. Deze Belgische queen zit vol humor, plezier en energie en zal je de tijd van je leven bezorgen! Sederginne doet al sinds haar 15e aan drag, maar ze bereikte internationale bekendheid door deel uit te maken van de cast van het eerste seizoen van Drag Race Holland in 2020. Sindsdien nam de carrière van de fan favorite van de show een vlucht en heeft ze verschillende tv-shows gepresenteerd.

Zo was Sederginne te zien in de Nederlandse versie van de Netflix-show I Like To Watch en in haar eigen show Review Met Sederginne waarin ze alle afleveringen van Drag Race Holland seizoen 2 bespreekt met bekende gasten. Naast schitteren op het scherm houdt deze comedy-professional ervan om op het podium te staan voor een live publiek, waar ze alle vreemde, rare en eigenaardige dingen die haar in het leven overkomen uitvergroot. Ze maakt er een kunst van om een fascinerend verhaal te vertellen en er een leuke schets van te maken.⁠ Met haar onberispelijke humor is Sederginne vanaf 2023 ook in het theater te bewonderen, waarmee ze weer een van haar eigen dromen laat uitkomen.

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.