Dress & Dance | Veilig uitgaan in de Reguliersdwarsstraat

In Amsterdam is het tegenwoordig niet altijd even prettig meer om ‘s avonds als dragqueen of in een extravagante party-outfit door de stad te lopen. Een nieuw initiatief in de Reguliersdwarsstraat wil daar een oplossing voor bieden.

Bij kapperssalon WHO CARES aan de Reguliersdwarsstraat 54 wordt namelijk op zaterdag 14 januari aanstaande een nieuw event onder de naam “Dress & Dance” georganiseerd. Bij Dress & Dance kunnen mensen uit de queer community die in de Reguliersdwarsstraat willen uitgaan alvast in een veilige omgeving hun mooiste en/of meest extravagante party-outfit aantrekken. Op deze manier hoeven zij niet helemaal vanaf huis de stad door, met het risico dat ze onderweg mensen of taxichauffeurs tegenkomen die minder welwillend tegenover vrije en creatieve geesten staan.

Vanuit Dress & Dance bij WHO CARES is het dan nog maar een heel klein stukje lopen naar de bekende uitgaansgelegenheden als BLEND XL, Club NYX, het Exit Café, de Soho, de Taboo Bar en Bar BLEND. Dress & Dance opent om 21.30 uur en sluit om 5.30 uur zodat er ruim de tijd is om voor het openen en na het sluiten van de clubs om te kleden.

Dress & Dance is bedacht door studenten van de Hogeschool Inholland en uitgevoerd in samenwerking met de ondernemersvereniging BIZ Reguliersdwarsstraat. Als het een succes is zal er vaker een Dress & Dance georganiseerd worden.

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.