Roze Zaterdag Goes | Zeeuwen aan het woord: Bryan

Op de foto staan een viertal mannen op een boot tijdens de Pride van Amsterdam. Links een man die een bord omhoog houdt met daarop de tekst: 'Roze Zaterdag Goes'. Midden op de foto staan twee afgetrainde mannen met wit-blauw horizontaal gestreepte tanktops en witte sportbroekjes. Zij dragen matrozenpetjes. Rechts op de foto staan een man met zijn rug naar de camera in een volledig wit outfit.

Zaterdag 17 juni 2023 is het zo ver: dan viert Goes Roze Zaterdag. Goes is de eerste gemeente in Zeeland die dit belangrijke regenboogevenement organiseert. Gaykrant was benieuwd hoe het is om als LHBTI+er in Zeeland te wonen en geeft in deze rubriek het woord aan een aantal Zeeuwen. Deze keer: Bryan Plant uit Goes.

Eerst even wat persoonlijke vraagjes: wie ben je, wat doe je, en waar woon je?

Ik heet Bryan  Plant, ik ben 26 jaar oud en ik kom uit Goes. Ik werk met veel plezier ineen animatieteam op de camping De Soeten Haert in Renesse. Ik vind het leuk om te figureren in films. Ik verzin ook zelf graag films om die vervolgens met vrienden te spelen. Ik hou verder van toneelspelen en bezoek graag steden en pretparken en ik hou van kamperen en tekenen

Hoe identificeer je jezelf binnen de regenbooggemeenschap en is dat belangrijk voor je?

Ik wil mijzelf liever niet in een hokje plaatsen. Ik vind het belangrijk dat je gelukkig bent, wie je ook bent en wat je ook mag zijn. Dit komt mooi samen in dit lied van mijn favoriete zanger, Duncan Laurence: “if it’s love don’t hate it!”

Hoe belangrijk vind je het dat Roze Zaterdag naar Goes komt?

Het is de eerst keer dat een zo te gek evenement naar Zeeland komt en naar Goes. Het maakt duidelijk dat we er allemaal mogen zijn, dat we onszelf niet hoeven te verstoppen of te verbergen. Want je bent nooit alleen. Ik denk dat dit evenement er bij uitstek aan bij draagt om dit uit te dragen.

Hoe zie je de toekomst voor de LHBTI+-gemeenschap in Zeeland? En heb je nog een motto?

We hebben een eerste grote stap gezet met de Roze Zaterdag. Maar er moeten nog meer stappen volgen om een wereld te realiseren, waarin iedereen mag zijn wie hij wil zijn. Daarom hoop ik dat er nog meer van zulk mooie evenementen en dagen worden georganiseerd om dit verder open te breken. Daar past mijn persoonlijk motto goed bij: BRY (dat ben ik) Be Right YOU

Waarom moeten mensen naar Roze Zaterdag Goes toekomen? 

Het wordt een groot feest waar iedereen welkom is: blond, zwart, homo en of hetero. Het is een feest voor iedereen. Er is veel te doen, we hebben meerdere podiums met voor “elk wat wils”. Eén van mijn favorieten is Gerard Joling. Hij weet er elke keer een groot feest van te maken, waar je van zelf aan mee gaat doen.

Eten is er ook volop met Roze Zaterdag. Voor mij een favoriet onderdeel het Foodtruck- festival met eten van over de hele wereld, met chille muziek en een drankje. Wat wil je nog meer? Het feest gaat nog tot laat door dus een nachtje slapen in Zeeland is aan te raden. Want je bent niet in Zeeland geweest als je niet één van onze prachtige en schone stranden hebt gezien. Als je terugkeert naar huis moet je het gevoel hebben op een mini vakantie te zijn geweest.

 

 

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.