Leon | Vastgevroren

Ik kan geen kant meer op, moet de muis op deze foto gedacht hebben. Het is een foto van een paar weken geleden, toen veel mensen net als ik genoten van een paar dagen ijspret.

Toch kwam er ook gelijk een beeld bij me naar boven dat betrekking heeft op mijn eigen situatie. De situatie, nog niet zolang geleden, waarin ik voelde dat ik ook geen kant meer op kon en daarom tegen een jeugdbeschermer de woorden: ‘Ik trek me terug als vader’’ uitsprak. Het laatste dat ik wilde was mijn dochter in de steek laten. Juist omdat ik haar rust gun, deed ik die heftige uitspraak. Ik bevroor mijn ego. En wat is dat een koude ervaring kan ik je vertellen, maar wel het beste voor haar.

Ik hoop zo dat het bevriezen gevolgd wordt door het inzetten van dooi. Net als destijds bij de andere processen die ik doormaakte na mijn scheiding en het uit de kast komen. Mijn innerlijke kracht kwam toen na een vorstperiode tot bloei. Omdat ik me niet meer verzette. Daardoor warmde ik beetje bij beetje weer op. Ik ontmoette mijn man en ik zag steeds meer wie ik echt was en wilde zijn.

Ik zet een muts op en trek een wollen trui aan. Ik stel me open voor wat er op me afkomt. Ik heb er vertrouwen in dat de temperatuur zal gaan stijgen. Niet alleen voor mij, maar hopelijk ook voor jou, indien nodig. En wie is er nu niet ooit vastgevroren? Laat je verwarmen door mijn columns en wie weet later in 2023 door mijn boek. Ik help je zo graag. En geloof me, uit ervaring weet ik – ook al komen er weer ijsperiodes – dat de dooi altijd inzet.

Ik wens je een mooi 2023!

 

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.