Steffen Brinkhaus | Bury My Deadname

Wat betekent het om in transitie te zijn? Welke hobbels moeten er genomen worden? En wat doet dat met iemand? Deze vragen wil Steffen Brinkhaus beantwoorden met de nieuwe fotoserie Bury My Deadname, die vanaf december 2022 online te volgen is en in 2023 geëxposeerd gaat worden. Voor de serie volgt Steffen trans man Joris Kay Grey. 

Joris (hij/hem) is trans man en queer. Hij is sinds een aantal maanden in transitie en staat aan het begin van een intensieve periode. Van papierwerk tot doktersbezoek, er staat een hoop te gebeuren. Bij toeval hebben Steffen en Joris elkaar ontmoet en ontstond het idee voor dit project.

Joris: ’Ik voel dit als mijn plicht. De representatie van trans mannen zoals ik, heb ik in mijn tienerjaren gemist. Ik kan nu het voorbeeld zijn die ik zo graag had willen hebben. Hoe meer aandacht hier voor is, hoe beter.’

Het komende jaar zal Steffen Joris op de voet volgen. Op diverse belangrijke momenten is hij aanwezig. Steffen: ‘Ik wil vooral laten zien hoe intensief dit proces is, zowel fysiek als mentaal. Er komt een hoop bij kijken. Ik wil dat op een respectvolle en eerlijke manier in beeld brengen. We willen uiteraard ook de mooie momenten laten zien, maar als de situatie rauw en oncomfortabel is, dan is dat zo en ga ik daar ook niets aan verhullen. Ik ben heel dankbaar dat Joris mij vertrouwt om dit vast te leggen.’

Expositie 2023
Bury My Deadname startte op Paarse Vrijdag 9 december. Gedurende het project worden de foto’s geplaatst op social media. Eind 2023 worden de foto’s geëxposeerd in een nader te bepalen locatie. Meer informatie daarover volgt. Wie nieuwsgierig is naar de foto’s en het proces, kan hier alvast achter de schermen meekijken of kan ons volgen op https://www.instagram.com/steffen.brinkhaus en @joris_kai_grey.

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.