Roze Zaterdag | Combineer dit evenement met een weekend in Goes

De afgelopen tijd groeide het aantal hotelkamers in de binnenstad van het Zeeuwse Goes met de komst van Hotel & Brasserie Katoen, De Herberg van Slot Oostende en Hotel Rijks. En er staan nog meer plannen in de steigers, letterlijk en figuurlijk.

Aan de Grote Markt opende Amadore Zeeland afgelopen zomer een vernieuwd Stadshotel Jersey. Het concept is dat van een boutique hotel, met luxe interieur en luxe hotelkamers. Op de begane grond is een grandcafé met restaurant, een lounge en receptie. De hoofdingang van het nieuwe hotel komt aan de Grote Markt, met 24-uurs portierservice

Genieten op het Bleekveld

Met de komst van Hotel & Brasserie Katoen in 2015 heeft het hele Bleekveld een metamor­fose ondergaan. Van een saai en stil plein naar een gezellige en levendige ontmoetingsplaats voor iedereen. Ondernemers Vivian en Ron Diephout: ‘We willen niet alleen een hotel zijn voor onze gasten. We willen met ons bedrijf iets toevoegen aan de Goese binnenstad en een welkome plek zijn voor alle inwoners van Goes. Daarbij vinden we het belangrijk de samenwerking op te zoeken met andere ondernemers. Een mooie binnenstad bereik je alleen maar samen!’

En deze ondernemers zijn nog niet klaar. Aan de zuidkant van het Bleekveld realiseert Katoen hun nieuwe project “Citylofts bij Katoen” in samenwerking met Largo, een uitbreiding met 18 hotelappartementen. Deze zijn bedoeld voor gasten die wat langer in Goes willen blijven. ‘Gasten in deze “longstay” appartementen kunnen straks gebruik maken van alle faciliteiten van Katoen, zoals onze brasserie en spa. Maar een zelfstandiger verblijf is ook mogelijk. Ideaal voor zakelijke gasten, maar zeker ook voor gezinnen.

Naar verwachting zijn de nieuwe appartementen vanaf begin 2022 te boeken.’ Daarnaast heeft Katoen uitbreidingsplannen aan de achterkant van het hotel, aan de Beestenmarkt. Een aantal verpauperde panden wordt vervangen en een aangrenzend monumentaal pand wordt zorgvuldig gerestaureerd. ‘De 25 extra hotelkamers die hier komen, worden onderdeel van ons bestaand hotel. We hebben de vergunningen rond en denken dat de nieuwe kamers over twee of drie jaar klaar zijn.’

Overnachten in het Oude Manhuis

Hotelketen Kloeg Collection opende in februari Boutique Hotel Rijks aan de Zusterstraat met 40 kamers. Het vervallen Oude Manhuis, een monumentaal pand uit 1656, heeft daarmee een nieuwe bestem­ming gekregen. Met veel liefde en aandacht voor de rijke geschiedenis, is het karakteris­tieke pand gerenoveerd. Gasten kunnen hier overnach­ten in een hotelkamer, of in een van de vijf luxe suites.’ Het hotel is op basis van logies met ontbijt. Er is bewust niet gekozen voor een eigen restaurant in dit hotel. Er is op culinair gebied genoeg te beleven en te kiezen in Goes. En alles op loopafstand van het  hotel.

Gastvrij Goes

Goes kijkt verder uit naar de plannen in het gebied Westerschans, waar Fitland in 2022 een nieuw hotel wil bouwen. Deze en de andere nieuwe hotelkamers vormen een aanvulling op het bestaande aanbod, onder andere De Herberg van Slot Oostende, Hotel Terminus en Van der Valk Hotel Goes. Ook zijn er in Goes en omgeving verschillende mogelijkheden om te overnachten in een Bed & Breakfast. Toeristen kunnen dus rekenen op een warme ontvangst!

*

https://www.goesisgoes.nl/rozezaterdaggoes/overnachten-goes

 

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.