Jacky | Het gedachtegoed van der COC

Naar aanleiding van Paarse Vrijdag ontving COC Nederland onderstaand schrijven.  Astrid Oosenbrug, voorzitter van COC Nederland, maakte dit schrijven kort na Paarse Vrijdag via social media openbaar. Onze columniste Jacky reageert erop. 

Lieve schrijver/schrijfster,

Mag ik antwoorden op uw schrijven waarin u uw zorgen uitspreekt over, zoals u dat verwoordt, ‘de toenemende discriminatie van de LHBTIQ+community tegen de niét-LHBTIQ+mensen’.

Weet u, ik lees dagelijks veel bezorgde en niet zelden zeer boze reacties over een ‘toenemende invloed van het LHBTIQ+gedachtegoed’, en ik lees die reacties altijd met grote belangstelling. Zelf krijg ik wekelijks vragen als: ‘Denk jij niet dat alles wat jij post contraproductief werkt? De meeste mensen willen niets lezen over transgender of LHBTIQ+ omdat ze daar niet in geïnteresseerd zijn.’

Mag ik het u uitleggen aan de hand van mijn persoonlijke leven?

Het zit namelijk zo:

LHBTIQ+ is geen gedachtegoed en het is ook niet onze mening.

De reden waarom er op scholen Paarse Vrijdag wordt gevierd, waarom er overal elk jaar Prides zijn, en waarom we alsmaar aandacht blijven vragen voor onze community is heel eenvoudig en gemakkelijk te begrijpen.
Wij eisen in onze prachtige diverse wereld waarin iedereen anders en uniek is, onze gelijkwaardige plek op. In een wereld waarin we goddank NOOIT zullen én kunnen spreken van ‘allemaal hetzelfde’, van ‘gelijkheidsdwang’ zoals u dat noemt. Daarmee discrimineren we anderen niet, en het is ook niet mijn of onze ‘mening’.

Ik spreek hier over een mensenrecht.

Mag ik afsluiten met uw zorgen over het ‘lijden’?

Weet u waardoor het meeste leed wordt veroorzaakt bij LHBTIQ+ personen en indirect ook bij uzelf? Door uw mening en het gedachtegoed van u en uw gelijkgestemden. Misschien moet u daar eens over nadenken.

Ik wens u een fijne dag en veel wijsheid toe.

Mvg, Jacky van Tongeren

*

Jacky van Tongeren is een vrouw met een transseksueel verleden. Ze speelt flamencogitaar, schrijft muziek en zet zich in voor de zichtbaarheid en validatie van trans en genderdiverse mensen. 

 

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.