Chéries-Chéris Festival | 28e keer LHBTI+ filmfestival van Parijs

Het Chéries-Chéris Filmfestival van Parijs liep van 19 tot en met 29 november. Afgelopen week zijn de winnaars van de 28ste editie van het Chéries-Chéris Festival bekendgemaakt. Het festival draait zoals elk jaar tientallen LHBTI+ gerelateerde films en kent er prijzen aan toe.

De Grand Prix Film ging naar Joyland van de Pakistaanse Saim Sadiq. Het verhaal: In Lahore wonen Haider en zijn vrouw samen met de hele familie van zijn broer. In dit huis waar iedereen onder de ogen van anderen leeft, wordt Haider gevraagd een baan te zoeken en vader te worden. Op de dag dat hij een baantje vindt in een cabaret, raakt hij in de ban van Biba, een sensuele en magnetische danseres.

De Grand Prix Documentaire ging naar La guerre de Miguel, over Miguel die in Libanon opgroeit met een streng katholieke Libanese vader en een despotische Syrische moeder. Nadat hij naar Spanje vlucht, besluit hij op vijftigjarige leeftijd terug te gaan naar Libanon om zijn verleden definitief een plek te geven.

*

Klik hier voor de website van het festival en voor informatie omtrent alle films en documentaires. Enkele titels: Nun of your business, Vilain Garçon, Paloa, Le Bleu du Caftan, Le Lycéen en l’Immensita.

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.