Utrecht Pride | Inschrijving jubileumeditie Utrecht Pride geopend

Na de succesvolle editie dit jaar opent Utrecht Pride vandaag de inschrijving voor de jubileumeditie van 2023. Op zaterdag 3 juni viert Utrecht de vijfde editie van de botenparade door de Utrechtse binnenstad. Na twee jaar van afwezigheid bezochten afgelopen juni tienduizenden bezoekers de botenparade met maar liefst 50 boten.

Organisaties kunnen zich vanaf vandaag inschrijven via de website van Utrecht Pride om mee te varen met deze editie. De organisatie van Utrecht Pride verwacht een recordaantal inschrijven voor deze editie.

‘Afgelopen maanden merkten we dat veel organisaties zich al wilden inschrijven. Hierdoor hebben we ervoor gekozen om de organisaties de mogelijkheid te bieden zich aan te melden voor een pre-registratie. Dit betekent niet dat ze al meevaren maar wel dat wij ze op de hoogte houden van de start van de inschrijving. Meer dan 50 organisaties hebben zich hiervoor bij ons aangemeld,’ aldus Robbert Kalff, voorzitter Stichting Utrecht Pride.

Alle organisaties die de LHBTI+ gemeenschap een warm hart toedragen zijn welkom om zich in te schrijven. Er kan worden ingeschreven in vier categorieën: LHBTI non-profit, LHBTI profit, LHBTI personeelsverenigingen/afdeling en LHBTI vrienden. Om de inhoud en boodschap van de parade te bewaken worden alle inschrijvingen inhoudelijk beoordeeld door een onafhankelijke adviescommissie. Zij adviseren het bestuur van de Utrecht Pride, waarna de deelnemerslijst definitief zal worden opgesteld.

Net als voorgaande jaren krijgen roze organisaties voorrang bij de selectieprocedure, zodat de roze organisaties die zich hebben ingeschreven ook de grootste kans maken op een plek in de parade. Zo onderstrepen zij het doel van de parade: het zichtbaar maken van de LHBTI+ gemeenschap. Precies dat waarvoor de Utrecht Pride in het leven is geroepen.

Utrecht Pride vindt plaats op zaterdag 3 juni 2023. Na afloop vinden er weer diverse straatfeesten plaats in de stad en zijn er ‘s avonds verschillende afterparty’s.

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.