Sjors van der Panne | Dan raak ik jou niet kwijt

De nieuwe single Dan raak ik jou niet kwijt van Sjors van der Panne is een eerbetoon aan een dierbare vriend die twee jaar geleden overleden is. Sjors schreef de krachtige chanson samen met zijn vaste pianist Hubert Jan Horrocks. Voor de productie tekende Janos Koolen. De single is onlangs verschenen en te beluisteren via alle streamingportals. 

Sjors: ‘Ik schreef het lied twee dagen na het heengaan van een dierbare vriend van mij. Hij heeft destijds zelf gekozen om uit het leven te stappen. De impact is zo heftig voor de nabestaanden. Dit lied is bedoeld als een troost voor zijn familie en beste vrienden en met dit nummer hou ik hem voor de rest van mijn leven een beetje bij me”.

Naast de nieuwe single werkt Sjors momenteel aan een nieuw album waarvan de eerste tracks in de loop van volgend jaar zullen verschijnen op de bekende downloadportals en YouTube. De songs zijn van eigen hand en geïnspireerd door de Franse popmuziek. “Ik heb bijna alles in Frankrijk geschreven en het belooft een mooi album te worden”, aldus Sjors.

De chansonnier van de Nederlandstalige popmuziek is inmiddels een gevestigde naam in de muziekwereld. Alweer bijna 10 jaar geleden dat hij dankzij zijn deelname aan The voice of Holland ieder jaar volle zalen trekt in grote concertzalen, diverse podia en theaters. Dit jaar stond hij voor de 16de keer in het Concertgebouw in Amsterdam.

Eerder dit jaar tourde Sjors samen met collega Tommie Christiaan met de theatershow Mannen huilen niet door het hele land. Als Pride ambassadeur zong hij afgelopen zomer op de slotdag van de Amsterdam Pride op De Dam en onlangs gaf hij een reeks concerten samen met Cor Bakker, Gerard Alderliefste, Renée van Wegberg en Beatrice van der Poel met het repertoire van Ramses Shaffy.

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.