Ketchup | Schout bij Nacht

Een groep mannen heeft een zeer buitengewone fetisj. Hun hele leven staat in het teken van ketchup. Toch lijkt die door de maatschappij te worden geaccepteerd. In ieder geval gedoogd.

Dan slaat het noodlot toe. Economische malaise, een stuurloze regering, mysterieus virus en exotische normen en waarden luiden een nieuw begin in. Er moeten schuldigen worden aangewezen, koppen rollen, het ‘Zwarte Pieten’ begint.

Het begin van het einde….

Ketchup is een metafoor voor alles wat niet normatief heteroseksueel is. En een samenwerking met het VSB Fonds onder het motto ‘Iedereen doet mee’. Een campagne tegen discriminatie en uitsluiting.

‘Ketchup’ is een hilarische tragedie maar vooral: stoer theater van theater Schout bij Nacht.

*

Stichting Schout bij Nacht is eind 2018 opgericht door Dio van Velden. Hij heeft de zakelijke en artistieke leiding en zet de koers uit. Er zijn geen vaste acteurs en medewerkers. Voor iedere productie wordt een nieuwe ploeg geworven. Altijd een mix van ervaren spelers, talentvolle studenten aan kunstvakopleidingen en ambitieuze regisseurs en vormgevers.

Het doel van de stichting is het tot stand brengen van culturele en/of educatieve projecten die actueel en/of maatschappelijk van belang zijn: ‘Community Art’. De stichting bereikt dit door het initiëren, schrijven, regisseren, produceren en/of uitvoeren van theaterproducties waarbij publieksparticipatie, locatietheater en totaalbeleving belangrijke kenmerken zijn.

Een Schout bij Nacht is een viceadmiraal. Die altijd op het laatste schip van een vloot vaart en (vooral bij nacht) die vloot in de gaten houdt. Gevaren tijdig signaleert en pareert. ‘Wij van Schout bij Nacht houden geen voorhoedegevecht, staan niet op de barricades maar strijden vanuit de achterhoede. Met theater als middel,’ aldus Dio van Velden.

Een Schout bij Nacht is ook een plant. Een winterharde plant welke eigenlijk altijd gebruikt wordt als borderplant. Een solide afscheiding. Om kwetsbare tuinen en borders te beschermen tegen oprukkend onkruid, ongewenste betreding en vernieling. Iets wij van Schout bij Nacht voorstaan: het signaleren van ebbende tolerantie en acceptatie jegens kwetsbare groepen. En daar iets aan doen.

 

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.