Leon | Beschermengelen

Ik besloot een tattoo te zetten, ter onderstreping van mijn sterke geloof. Ik had ergens een mooie tattoo gezien, die het nét niet was voor mij. De tatoeëerder heeft daarna het ontwerp aangepast en er een prachtige afbeelding van gemaakt.

Deze tattoo is in twee dagen gezet. En wat voor dagen. De eerste dag zat ik van negen uur ’s ochtends tot elf uur ’s avonds bij de tatoeëerder. De helft stond toen. Zes weken later volgde nog een dag van negen uur ‘s ochtends tot zes uur ’s middags.

Maar het was het meer dan waard, want wat betekenisvol en wat een sterk beeld. De tattoo geeft zo goed weer hoe krachtig mijn geloof is. Dat maak ik nu zelfs zichtbaar voor iedereen. Ik heb de tatoeage “avontuur met God” genoemd.

In Hamburg staat een standbeeld van de aartsengel Michaël. Dit beeld was de inspiratie van mijn tatoeage, die daarnaast nog bestaat uit twee andere engelen. Raphael en Gabriël. Deze engelen hebben allemaal hun eigen betekenis. Zo staat de engel Michaël voor het verslaan en overwinnen van het kwaad. En is Gabriël vooral bekend door de aankondiging van de geboorte van Jezus aan Maria. Raphael staat voor de genezende kracht en liefdevolle en helende energie. Naast genezing, kalmeert en troost deze engel ook. De drie engelen tezamen zegenen en beschermen me op de weg die ik bewandel.

Boven de engelen tref je drie kruisen aan. Het middelste kruis vertegenwoordigt het menselijk hart, het hart van God, het hart van Christus. Het eerste en derde kruis staan voor het ontvangen van het geloof in God en voor het verwerpen ervan. Het zijn de zonnestralen van God. Zijn liefde straalt op mij en leidt mij door zijn licht naar de hemel. In de hoop op betere tijden. De duif, die uit de zonnestralen omhoogvliegt staat symbool voor de Heilige Geest.

Ik hoop met dit beeld ook mijn boodschap voor iedere christen en nog met zijn identiteit worstelende LHBTI+er duidelijk te maken. Wees niet bang voor afwijzing. Jij bent een kind van God en gemaakt naar zijn evenbeeld. Dus wees jezelf en ga in het licht staan. Want wij zijn allemaal hart, liefde en zonnestraal.

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

One thought on “Leon | Beschermengelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.