Valse Nicht | FIFA-baas Infantino verbaasd over negativiteit rondom Noord-Koreaans WK bod

De voorzitter van wereldvoetbalbond FIFA, Gianni Infantino, heeft verbaasd gereageerd op de negatieve publiciteit rondom het Noord-Koreaanse bod om het WK in 2030 alleen te organiseren. Het land kwam eerst gezamenlijk met buurland Zuid-Korea met een bod. Vanwege spanningen is die samenwerking echter vroegtijdig gesneuveld. Onze Valse Nicht reageerde vervolgens weer verbaasd op FIFA-bobo Infantino. 

Bron: de valse nicht

“Het is gewoon een land met hardwerkende, trotse mensen,” verklaarde Infantino over zijn positiviteit over Noord-Korea. “Ze zijn wellicht wat ver gegaan om hun eigen gesloten cultuur te bewaren, maar die is dan ook wel héél bijzonder! Maar weinig landen in de wereld hebben zo’n bijzonder gesloten cultuur als Noord-Korea. Maar om dat nu tegen ze te gebruiken? Dat gaat me echt te ver.”

De FIFA voorzitter vindt de gesloten cultuur juist een voordeel: “Ze kunnen daar juichen als geen ander. En ze weten ook goed wanneer ze hun mond moeten houden. Dit in tegenstelling tot sommige andere landen.”

De FIFA heeft enkele uitzonderlijke garanties gekregen van de Noord-Koreaanse dictator. “Kim Jong Un heeft mij persoonlijk verzekerd dat er absoluut geen enkele buitenlandse sla… eh gastarbeiders betrokken zullen zijn bij de bouw van hun nieuwe stadions. Het wordt pure Noord-Koreaanse degelijkheid. Mij werd verteld dat ze de stadions zelfs volledig bom-proof willen maken. Kijk, dat is pas commitment!”

Toen de baas van de voetbalbond werd gevraagd naar de misstanden in het land, stak hij zijn vingers in beide oren en begon heel hard “Money, Money, Money” van Abba te neuriën. De Valse Nicht was door dat gedrag van FIFA-bobo Infantino dan weer niet verbaasd. 

*

De Valse Nicht is een nieuwe column van Gaykrant. Geschreven door onze nichten die ook wat voor onze regenboogfamilie wilden betekenen. In deze column wordt met enige onregelmatigheid vaag nieuws, fake news, en vals nieuws uiterst heet opgediend. Of in ieder geval prikkelend. Als een speld met een regenboogknop. Of een punaise onder je blote voet tijdens een nachtelijke trip naar het toilet. Of als die met de Carolina Reaper-peper gekruide snack die je lichaam verlaat, na een weekend in club Church gefi… eh, gefeest… Nouja, u snapt het idee.

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.